Ср, 2024-04-24, 22:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:12
Радянські черги повернулися: у Бєларусі ящиками скуповують горілку
Інші останні Новини світу
Мінімальні ціни на міцний алкоголь в Бєларусі 25 жовтня були підвищені більш ніж в півтора рази. Постанову про збільшення вартості спиртного міністерство економіки республіки випустило 18 жовтня, повідомляє РЕАЛІТИ.

Згідно з постановою, гранична мінімальна відпускна ціна (без ПДВ) на алкоголь бєларуського виробництва міцністю 40 градусів за півлітра збільшена на 51,4 відсотка - до 21,5 тисячі бєларуських рублів (21,5 грн), мінімальна роздрібна ціна (з ПДВ) при цьому становила 29,6 тисячі рублів (29,6 грн).

Вартість імпортного алкоголю міцністю 40 градусів, реалізованого на території Бєларусі, збільшена на 51,5 відсотка - до 43 тисяч рублів (близько 43 грн).

Міністерство економіки пояснило дане рішення зростанням ставок акцизів. Втім, відомство не пояснило, чим було викликано таке значне підвищення. Мінімальні ціни на алкогольну продукцію були збільшені в Бєларусі вдруге за рік.

За даними місцевих ЗМІ, інформація про підвищення цін на горілку викликала ажіотаж у вино-горілчаних магазинах країни. Люди намагалися закупити спиртне про запас, деякі з них закуповували алкоголь ящиками.

Раніше повідомлялося, що у Бєларусі стали пити удвічі більше, ніж у радянські часи.

"У жителів Бєларусі необхідно сформувати нетерпиме ставлення до пияцтва і алкоголізму, щоб знизити рівень алкоголізації населення", - таку думку висловив завідувач сектору наркології Республіканського науково-практичного центру психічного здоров'я, кандидат медичних наук Володимир Максимчук.

А в 2009 році у День закоханих у Мінську заборонили алкоголь. Таке рішення ухвалив міськвиконком. Всім главам адміністрацій районів було рекомендований припинити продаж алкогольної продукції з 9.00 до 23.00 за місцевим часом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Бєларусі ящиками, горілку, Радянські черги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]