Пт, 2024-04-19, 06:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:50
Раду можуть скоротити вдвічі. Гройсман: головне - якість
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман не відкидає можливості скорочення кількості депутатів удвічі в рамках конституційної реформи. Про це він сказав в ефірі телеканалу "1+1" увечері 12 березня.

"Є думки, що достатньо було б і половини того складу (Ради - ред.), який є сьогодні. Я прихильник перетворення кількості в якість. Я думаю, що таке зменшення могло б бути абсолютно об'єктивним і зрозумілим. Для цього потрібно прийняти зміни до Конституції України", - сказав спікер.

"Я б дуже не хотів, щоб парламент був гальмом відповідних змін. Ми вже не є тим гальмом змін, яким були раніше. Я переконаний, що завдання, які стоять перед парламентом, будуть виконані... І кількість переросте в якість. І це буде не через 5 років, а відбуватиметься буквально кожен день", - зазначив він.

При цьому він не зважився оцінити першу знакову позначку в 100 днів роботи нової Ради. За словами спікера, оцінку роботі парламентарів мають давати українці. Він погодився, що новий парламент і нова влада мають багато проблем і попереду - дуже багато роботи.

"Хвалитися нема чим", - коротко резюмував спікер парламенту.

Також він не хоче прогнозувати, чи проживе Рада восьмого скликання п'ять років.

Спікер висловив сподівання, що такі явища, як "кнопкодавство", бійки в парламенті й інші дисциплінарні порушення, зникнуть саме в Раді восьмого скликання. Для цього спікер використовує методи і готує закони, які допоможуть ці явища подолати.

Нагадаємо, за підсумками виборів, що відбулися 26 жовтня 2014 року, до складу Верховної Ради VIII скликання обраний 421 народний депутат, з них 225 - за партійними списками і 196 - в мажоритарних округах.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко запропонував Гройсману очолити комісію з розробки змін до Конституції України.

Раніше спікер ВР заявляв, що зміни до Конституції мають бути внесені до жовтня 2015 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, скоротити вдвічі, Раду, якість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]