Пт, 2024-04-19, 00:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Раду Порошенко просить підтримати кандидатуру Шокіна на посаду генпрокурора
Інші останні Політичні новини

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді України підтримати його рішення про звільнення з посади генерального прокурора України Віталія Яреми та призначити на цю посаду Віктора Шокіна.

Відповідні проекти постанов зареєстровано у Верховній Раді у вівторок уранці, 10 лютого.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як очікується, Порошенко прибуде до парламенту для представлення своїх рішень парламентарям.

За Конституцією України, президент призначає на посаду і звільняє з посади за згодою Верховної Ради України генерального прокурора.

Довідка

Шокін Віктор Миколайович народився 4 листопада 1952 р. в Києві.

1998-1999 - слідчий з особливо важливих справ управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України.

1999-2001 - слідчий з особливо важливих справ відділу з розслідування особливо важливих справ управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України.

2002-2007 - заступник генерального прокурора України Святослава Піскуна.

26 червня 2014 року Шокін був призначений заступником генерального прокурора України - начальником Головного управління нагляду у кримінальному провадженні, та затверджений членом колегії Генеральної прокуратури України.

Віктор Шокін, за інформацією з відкритих джерел, - кум Петра Порошенка.

Радикальна партія не підтримає кандидатуру Шокіна

Парламентська фракція Радикальної партії не підтримуватиме кандидатуру Віктора Шокіна на пост генерального прокурора, повідомив лідер фракції Олег Ляшко.

"Фракція Радикальної партії не підтримуватиме запропоновану президентом України кандидатуру на посаду генерального прокурора" - сказав Ляшко журналістам.

Він підкреслив, що його фракцію влаштує кандидатура, яка матиме підтримку парламенту, буде виконувати ті завдання, яке очікує суспільство - це порушення кримінальних справ проти "банди Януковича", це притягнення до відповідальності, зокрема, і тих, хто "сьогодні з депутатськими мандатами сидить у Верховній Раді". "Народ чекає реальних змін", - сказав лідер фракції Радикальної партії.

Ляшко підкреслив, що Шокін "все життя працює в прокуратурі і один зі стовпів... корупційної прокурорської системи".

"Самопоміч" відмовляється підтримати кандидатуру Шокіна на пост генпрокурора

Фракція "Самопомочі" не підтримає кандидатуру Віктора Шокіна на пост генпрокурора України, заявляє лідер фракції Олег Березюк.

"Фракція вчора прийняла рішення про неголосування за цю кандидатуру", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах парламенту у вівторок.

Березюк зазначив, що Шокін справді є хорошим кадровим офіцером Генпрокуратури, у якого є великий досвід, "але якби він працював радником або першим заступником людини нового покоління, вільного від минулого, то я думаю, що це був би прекрасний тандем".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: Раду, кандидатуру Шокіна, Порошенко, посаду генпрокурора | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]