Пт, 2024-03-29, 15:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Раніше невідомі знімки розстрілу Майдану опублікували у Мережі. ФОТО
Інші останні Надзвичайні новини

Фотограф з Будапешта оприлюднив фотографії розстрілу майданівців у Києві наприкінці лютого 2014 року, які раніше не публікувалися.

Алан Тургутоглу, який разом з активістами Євромайдану 20 лютого перебував на вулиці Інститутській, зняв ці трагічні події, і тільки зараз виклав свої фотороботи у Facebook.

Раніше в Києві в рамках проведення меморіальних заходів, присвячених Дню пам'яті та примирення, представили фотолітопис-трилогію "Майдан: Революція Гідності".

Також у Мережу виклали посекундну реконструкцію загибелі Небесної сотні.

Довідка

Наприкінці листопада 2013 року відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави протестів. Зокрема, Кабінет міністрів України 21 листопада 2013 року ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, що мала бути підписана на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.

Після побиття спецпризначенцями "Беркута" вночі проти 30 листопада 2013 року десятків студентів на Майдані Незалежності в Києві, на вулиці міст України вийшли сотні тисяч громадян.

Акції протесту, що тривали з кінця листопада до кінця лютого 2014 року, отримали назви "Євромайдан", "Майдан", а пізніше – "Революція гідності". У результаті, Янукович у лютому, після масового розстрілу беззбройних громадян на Майдані Незалежності в Києві, втік до Росії.

Понад сотню цивільних осіб, загиблих під час повалення авторитарного режиму Віктора Януковича взимку 2013-2014 року, називають Небесною Сотнею.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, починаючи з 18 лютого 2014 року в сутичках у середмісті Києва постраждали 1528 людей, загинули 106 учасників антиурядових протестів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: невідомі знімки розстрілу Майдану, Мережі. ФОТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]