Чт, 2024-04-25, 18:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:10
Раніше невідомий твір Бетховена виявив британський професор
Інші останні Новини світу
Невідоме раніше аранжування старовинного гімну, яку німецький композитор Людвіг ван Бетховен написав майже два століття тому, знайшов професор Манчестерського університету Баррі Купер.

За словами Купера, експерта з творчості Бетховена, композитор написав гармонію і вніс зміни в мелодію грегоріанського хоралу Pange lingua. Пасаж знаходився в чернетках композитора, але його спочатку вважали вправою або начерком. Датовано зошит приблизно 1820 роком, а розшифровано і видано в 2010 році, повідомляє NEWSru.com.

Професор Купер упізнав мелодію гімну і виокремив двохвилинний уривок як невідому роботу Бетховена. Знахідка цінна й тим, що, як стверджує дослідник творчості німецького композитора, це рідкісний випадок, коли Бетховен звернувся до духовної музики.

Фахівці припускають, що цей хорал виконувався на церемонії, де ерцгерцога Рудольфа, покровителя Бетховена, посвятили в архієпископи Ольмюца в березні 1820 року. Тоді композитору було 49 років.

Зазначимо, що в 2007 році віденський лікар-патологоанатом Крістіан Райтер назвав мимовільним вбивцею Бетховена його домашнього лікаря, який використовував свинець для лікування болю в животі, від якого Бетховен потерпав в останні роки життя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: Британський професор, твір Бетховена | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]