Сб, 2024-04-20, 01:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:57
Рання сивина - ознака довголіття, стверджують науковці
Інші останні Новини світу науки і технологій

Цікаві результати дослідження були опубліковані в свіжому номері Physiological and Biochemical Zoology. Іспанські науковці з університету Мадрида встановили: у чоловіків колір волосся є віддзеркаленням загального стану їхнього здоров'я, пише газета Вечірній Оренбург.

Ба більше, автори роботи переконані, що кольором волосся можна передбачити стан здоров'я чоловіка у майбутньому. Так, наприклад, дослідники наполягають, що рання сивина - ознака довголіття.

"Низка досліджень передбачала вивчення взаємозв'язку синтезу феомеланіну (каштановий або червоний) і еумеланіну (чорний або коричневий пігмент) зі швидкістю руйнування клітинних структур під дією оксидативного стресу, - пишуть автори відкриття.

Для синтезу пігменту, що забарвлює райдужні оболонки очей, шкіру і волосся (меланіну), необхідний глутатіон - один з внутрішньоклітинних ключових антиоксидантів. Присутність глутатіону високого рівня обумовлює вироблення клітинами феомеланіну, а в процесі вироблення еумеланіну глутатіон не бере участі".

Інтенсивність процесу окисного пошкодження клітин з віком збільшується, а рівень глутатіону падає.

"Отже, ми припускаємо, що існує певний вплив синтезу фенотипового прояву меланіну в процесі старіння організму. Ці припущення були перевірені в експериментах на тваринах. У результаті синтез феомеланіну асоціювався зі зниженим рівнем глутатіону та підвищенням індикатора оксидативного стресу, а в результаті - посиленням процесів старіння", - переконані науковці.

Зазначимо, що американські науковці з'ясували, що зовнішні прояви старіння залежать найперше не від зниження тонусу шкіри і м'яких тканин обличчя, що усуваються сучасними пластичними операціями, а від зміни форми лицьових кісток, зокрема нижньої щелепи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1031 | Додав: admin | Теги: сивина, довголіття | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]