Чт, 2024-04-25, 10:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:27
Ранню і затяжну весну "передбачив" бабак Тимко
Інші останні Прогноз погоди

Бабак Тимко, який живе на Харківщині, 2 лютого "побачив" свою тінь, але, незважаючи на це, "передбачив" ранню і затяжну весну.

Про це заявив доктор наук, доцент біологічного факультету Харківського національного університету ім. Каразіна Віктор Токарський, передають "Українські новини".
Свою заяву він зробив після того, як за традицією дістав Тимка з його будиночка на території біостанції університету в селі Гайдари Зміївського району Харківської області.
"Так сказав Тимко, і це не обговорюється", - сказав Токарський.
При цьому він заявив, що друга декада лютого буде холодною, а справжнє тепло прийде в середині березня.
Зазначимо, 2 лютого 2011 року Тимка також бачив свою тінь, але тоді це означало пізню весну. А от львівські бабаки Мишко і Маруся передбачили тоді ранню весну - незважаючи на сонячний день, вони активно рухалися і не ховалися в нірку.
В Україні День бабака відзначається з 2004 року на території біостанції ХНУ ім. Каразіна в селищі Гайдари, де біологи займаються розведенням і вивченням бабаків.
День бабака 2 лютого віддавна святкують американці. Якщо цей день сонячний, то бабак бачить свою тінь і ховається назад у нору. Вважається, що тоді весна буде пізня.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 1083 | Додав: nowyny | Теги: бабак Тимко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]