Чт, 2024-04-18, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
Разом з дітьми перша леді відкрила "Арсенал ідей" та виставку "Марія Примаченко. Неосяжне"
Інші останні Культурні новини

Голова Благодійного Фонду Порошенка, дружина президента України Марина Порошенко запросила дітей з особливими потребами та їхні родини на відкриття третього освітнього проекту "Арсенал ідей". Також гості взяли участь в урочистому відкритті ретроспективної виставки відомої української художниці "Марія Примаченко. Неосяжне", повідомляє прес-служба глави держави.

Цьогорічний захід проходив в оновленому форматі під гаслом "Місто майбутнього". Спеціально для дітей з особливими потребами створено проект "Сенсорікум", який сприятиме їхній соціалізації.

Особливістю цьогорічного проекту є унікальний досвід поєднання у широкій інтерактивній освітній програмі різних сфер – мистецтва, науки та інновацій, що дозволяє дітям комбінувати різні сфери навичок та знань.

Під час відкриття проекту "Арсенал ідей" Марина Порошенко зауважила, що це сучасний, цікавий простір для творчих і наукових пошуків маленьких українців: "Я впевнена, що такі заходи підвищують інтерес дітей до науки та інновацій. А ще – це майданчик для цікавого сімейного дозвілля та започаткування нових родинних традицій".

Зокрема, третій "Арсенал ідей" включає в себе два основних простори – мистецький та науковий. Мистецький простір дає можливість створити нову реальність, відчути здатність творити і змінювати навколишній світ. А науковий простір представлений проектами "Розумний дім", "Природа і ми – Рослина. Тварина. Людина" та "Фінанси і розвиток".

Після відвідування "Арсеналу ідей" Марина Порошенко у супроводі дітей з обмеженими можливостями взяла участь в урочистому відкритті ретроспективної виставки "Марія Примаченко. Неосяжне". До цієї експозиції увійшли понад 300 творів видатної художниці з колекції Національного музею українського народного декоративного мистецтва.

На виставці були присутніми родичі Марії Примаченко – онук Іван та правнучка Анастасія.

Оглядаючи виставку, дружина президента наголосила: "Унікальність робіт Марія Примаченко полягає в тому, що вона творила для людей – "людям на радість". Кожне полотно ніби віддзеркалює її щедрий світ любові, добра, мрійливості та загадковості. Дивлячись на роботи Марії Примаченко відчуваєш, як душа наповнюється оптимізмом та вірою у краще майбутнє".

Нагадаємо, до експозиції нової виставки "Марія Примаченко. Неосяжне", увійшло понад 300 творів видатної художниці з колекції Національного музею українського народного декоративного мистецтва. Виставка триватиме до 13 березня. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: виставка Марія Примаченко. Неосяжне, діти, Арсенал ідей, Перша леді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]