Пт, 2024-03-29, 17:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
РБ ООН погодила новий проект резолюції щодо Сирії
Інші останні Новини світу

Після багатогодинних обговорень Радбез ООН погоджував текст резолюції, що передбачає збільшення кількості міжнародних спостерігачів в Сирії з 30 до 300. Погоджений текст скомпонован з двох проектів, він включає пропозиції Росії і Євросоюзу, і постпред РФ Віталій Чуркін вже висловив думку, що резолюцію підтримають одноголосно.

Згідно з документом, група спостерігачів знаходитиметься в Сирії щонайменше три місяці під захистом сирійських сил безпеки, передає ИТАР-ТАСС.

Рада Безпеки ООН має намір "підтвердити свою повну підтримку" "дорожньої карти" сирійського врегулювання спецпредставника ООН і ЛАД Кофі Аннана, і призвати до "термінового, усебічного і негайного виконання усіх її елементів".

Голосування по резолюції намічене на суботу.

Рада Безпеки ООН 14 квітня одностайно схвалила проект резолюції щодо Сирії. Проект передбачає відрядження передової групи спостерігачів на сирійські території.

Мирний план, спрямований на стабілізацію ситуації в країні, був запропонований посланцем ООН Кофі Аннаном і прийнятий обома сторонами конфлікту. Щоправда, влада залишила за собою право на "пропорційну відповідь на будь-які напади з боку озброєних терористів", а повстанці заявили, що не визнають уряду Башара Асада, тому не можуть надати жодних гарантій.

Угода про припинення бойових дій між урядовими військами Сирії та опозицією набула чинності 12 квітня вранці. Сирійські правозахисники повідомляли, що після цього кілька мирних громадян загинули внаслідок стрілянини, вчиненої проурядовими військовими формуваннями.

Водночас сирійські повстанці засумнівалися в тому, що влада країни виконуватиме умови плану мирного врегулювання конфлікту. Також стало відомо, що сирійська армія в ніч проти суботи, 14 квітня, знову почала артилерійський обстріл двох районів в центрі Хомса.

Згідно з планом мирного врегулювання Кофі Аннана, 10 квітня до півночі сирійська влада мала вивести з міст важке озброєння і війська, щоб потім протягом наступних 48 годин досягти стійкого припинення вогню з повстанцями. Сирійський уряд і опозиція повинні були припинити бої о 6-й ранку (3.00 GMT) 12 квітня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1058 | Додав: nowyny | Теги: Сирія, проект резолюції, РБ ООН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]