Пт, 2024-04-19, 03:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:16
Реабілітаційний центр для ведмедів-"п'яниць" відкрився на Закарпатті
Інші останні Туристичні новини

У національному заповіднику "Синевир" на Закарпатті відкрився реабілітаційний центр для бурих ведмедів. Туди звозитимуть тварин, які раніше жили при ресторанах і кафе, щоб врятувати їх від знущань п'яних компаній, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

"Подібні реабілітаційні центри існують лише в окремих країнах Європи - Польщі, Угорщині, Румунії, Чехії, а на території України створення такого центру - унікальне явище і відбувається вперше", - сказав ініціатор проекту, міністр екології Микола Злочевський.

Реабілітаційний центр розміщений на площі 12 га, складається з двох вольєрів, п'яти штучних озер і 30 барлогів, однак незабаром його планують розширити, оскільки Кабмін дозволив парку "Синевир" збільшити свою територію на 2304 га (зараз вона становить 40400 га).

"Центр розрахований на 30 тварин, сподіваємося, що до кінця 2012 року він буде заповнений", - зауважив Злочевський, уточнивши, що вже складено список ведмедів, які потребують реабілітації.

За словами директора реабілітаційного центру Ярослава Бундзяка, вже два тижні в центрі живуть два бурих ведмеді.

Один з них, на прізвисько Юра, приїхав з туристичного комплексу на горі Драгобрат, де він розважав туристів, провівши всі сім років свого життя у вольєрі. А ведмедицю на кличку Бубочка доставили з харківського цирку як "таку, що не піддається дресируванню".

Облаштування об'єкта обійшлося державі в 2,4 млн грн. У 2012 році центру планують виділити ще близько 3 млн грн державних коштів.

Нагадаємо, створення центру влітку цього року ініціював міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський. Як він тоді пояснював, в центрі перебуватимуть ведмеді, що жили раніше при ресторанах і кафе, оскільки саме так можна врятувати цих тварин від знущань п'яних компаній, які, наприклад, "змушують їх пити горілку".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1175 | Додав: adminA | Теги: центр для ведмедів-п'яниць | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]