Пт, 2024-04-19, 23:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
Реальних власників банків Нацбанк планує розкрити
Інші останні Економічні новини

Процедура надання банкам рефінансування буде абсолютно відкритою, як і інформація про кінцевих власників фінустанов. На цьому наголосив перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук під час зустрічі з керівниками найбільших банків 13 січня, повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк проводить значну роботу з розкриття інформації щодо кінцевих власників банків. Сьогодні майже щодня ми зустрічаємось із реальними власниками банків, інколи з кількома за день. Інколи - це відомі нам люди, а інколи й ні. Абсолютно відкритою для суспільства відтепер буде і процедура надання банкам рефінансування", - зазначив Писарук під час обговорення з банкірами законодавчих змін, що були прийняті Верховною Радою наприкінці минулого року.

За його словами, одним із стратегічних завдань Нацбанку є введення суттєвих обмежень щодо кредитування банками пов'язаних осіб.

"Вже розроблено ряд законодавчих змін, які дадуть змогу не лише більш чітко ідентифікувати пов'язаних осіб, а й значно посилити відповідальність власників та менеджменту банків за проведення операцій з пов'язаними особами, викривлення статистичної звітності та їх дії чи бездіяльність, що призвели до банкрутства банку", - наголосив він.

Раніше Нацбанк визнав системно важливими вісім банків: державні "Ощадбанк" і "Укрексімбанк", а також "ПриватБанк", "Дельта Банк", "Укрсоцбанк", "Райффайзен Банк Аваль", "Промінвестбанк" та "Дочірній банк Сбербанку Росії".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: Нацбанк, реальних власників банків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]