Пт, 2024-03-29, 16:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
Реанімували справу про "швидкі". А Тимошенко - й досі у душовій
Інші останні Політичні новини
Захисник екс-прем'єр-міністра України Сергій Власенко заявляє, що Генеральна прокуратура відправила на дорозслідування кримінальну справу, яка була порушена проти Юлії Тимошенко за фактом нібито перевищення влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України автомобілів Opel Combo для сільської медицини. Про це повідомляє сайт Тимошенко. 

"Можливо, так хочуть справу "поховати". Обвинувачення Тимошенко полягало в тому, що вона, коли була прем'єр-міністром, підписала законні рішення Кабінету міністрів. Це її обов'язок за Конституцією. Тому ті обвинувачення - шизофренія. Вони в якийсь момент це усвідомили", - сказав Сергій Власенко в інтерв'ю gazeta.ua.

Захисник нагадав, що саме з документів по машинах "швидкої" Генпрокуратура починала свою піар-кампанію проти Тимошенко. "Вони з ними носилися, як дурень із писаною торбою. Потім зрозуміли, що це - повний ідіотизм. Тому почали гальмувати справу "швидких" і просувати "газову", за яку екс-прем'єра й посадили", - додав він.

"Влада вважає, що вигадала механізм тримати Тимошенко у в'язниці довічно. Відносно її ніхто не дотримується базових стандартів юриспруденції. Думають: ми за 5 хвилин порушимо чергову абсурдну справу, що вона вбила Кеннеді, її команда буде битися у Європейському суді. Як тільки побачимо, що цю справу скасують, звинуватимо Тимошенко в тому, що розіп'яла Христа, і знову заарештуємо. І так по колу. А Віктор Янукович у цей час дурить європейських політиків. Спочатку розказує про декриміналізацію статей, потім - про амністію, помилування. Ще пізніше: давайте дочекаємося рішення Європейського суду чи доки сонце почне сходити на Заході, а заходити на Сході", - заявив Власенко.

Як відомо, 27 січня 2011 року слідчі Генеральної прокуратури вручили Тимошенко постанову про порушення проти неї нової кримінальної справи за фактом перевищення влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України автомобілів Opel Combo для сільської медицини. "Мені пред'явили постанову про порушення кримінальної справи, яка виписана нашвидкуруч, безграмотно, немає там ані складу злочину, ані об'єкту злочину, ані суб'єкту злочину, ані події злочину – нічого", - заявила тоді Тимошенко.

Сайт Тимошенко нагадує, що за часів її прем'єрства уряд України здійснював програму із забезпечення транспортом сільських лікарень. У рамках цієї програми для забезпечення доступу громадян до медичних послуг було закуплено одну тисячу автомобілів, які використовуються і досі.

Тимошенко досі лежить на залізному тапчані у душовій кімнаті - Власенко

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не відчуває ніякого покращення самопочуття. Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив її захисник Сергій Власенко.

"Вчора у Юлії Володимирівни була Євгенія. Я з нею спілкувався. Ніякого суттєвого покращення самопочуття не відбувається. Звідки може бути покращення, якщо людина постійно лежить на залізному тапчані, в абсолютно нелюдських умовах?", - цікавиться Власенко.

Також, за словами адвоката, екс-прем'єр не припиняла акцію протесту.

"Тобто вона й досі знаходиться у душовій кімнаті. Вона перебуває там постійно, а не тільки ночує", - пояснив він.

Власенко наголосив, що не обговорював із Євгенією Тимошенко те, чи приймає екс-прем'єр лікувальні процедури, тому не готовий відповісти на це питання.

"Наскільки мені відомо, лікарі "Шаріте" мають приїхати до неї найближчим часом", - додав він.

Як повідомлялося, 8 січня захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оприлюднив відкритого листа Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про початок особистої акції громадянської непокори. Екс-прем'єр вимагає забрати із її палати на санвузла камери спостереження, а також конвоїрів-чоловіків, які спостерігають за нею.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 935 | Додав: abel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]