Пт, 2024-04-19, 07:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:02
Речовину «Новичок» виготовили у Саратовській області - отруєння Скрипалів, - The Times
Інші останні Новини світу

Розвідка Великої Британії вважає, що нервово-паралітичну речовину «Новичок», якою отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, виготовили на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Як пише The Times, «Новичок» виготовили на об’єкті Шихани у Саратовській області.

За даними британської розвідки, на об'єкті в Шиханах останнє десятиліття проводили випробування з метою визначити, чи ефективний «Новичок» для скоєння вбивства за кордоном.

При цьому зазначається, що запаси, виявлені на об'єкті, були набагато меншими, ніж ті, що могли бути використані в якості зброї на полі бою. Це, в свою чергу, нібито передбачає їх застосування для точкових атак.

«Розвідка Британії чітко вказала на Росію і Шихани. Без сумніву, що росіяни замітають сліди, поки ми говоримо» — заявив колишній військовий і експерт з хімзброї Хеміш де Бреттон-Гордон.

Раніше представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що досліджень з розробки хімічних речовин з кодовою назвою «Новичок» у Росії чи СРСР ніколи не було.

Нагадаємо, 5 квітня Юлія Скрипаль зробила першу заяву після того, як вийшла з коми, після отруєння у Солсбері. Вона не прийняла допомоги від Росії.

66-річний громадянин Росії Сергій Скрипаль потрапив до лікарні з важким отруєнням 4 березня. З ним була його донька.

Британське слідство вважає, що отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля навряд чи було б здійснене без схвалення Кремля.

Полковника військової розвідки РФ на пенсії Сергія Скрипаля у 2006 році засудили до 13 років ув'язнення за шпигунство на користь Британії. Його визнали винним у передачі Секретній розвідці Британії свідчень російських агентів, які працювали під прикриттям в ЄС.

Екс-розвідника звільнили в межах обміну між США і Росією у 2010 році. Його помилував тодішній президент РФ Дмитро Медведєв. Тоді Росія, крім Скрипаля, вислала в США Ігоря Сутягіна, Олександра Запорізького і Геннадія Василенка. Водночас зі США вислали 10 звинувачених у шпигунстві на користь РФ громадян, серед яких була Анна Чапман. Незабаром Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 646 | Додав: adminA | Теги: The Times, отруєння Скрипалів, Саратовська обл, «Новичок» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]