Пт, 2024-03-29, 14:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:19
Реєстрацію прав УПЦ МП на Почаївську лавру Мін’юст скасував
Інші останні Релігійні новини

Мін’юст скасував реєстрацію прав УПЦ МП на Почаївську лавру

Почаївська лавра

У Міністерстві юстиції України повідомили про скасування рішення про державну реєстрацію права користування комплексом споруд Свято-Успенської Почаївської лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська лавра, що діє у складі УПЦ Московського патріархату.

За словами першого заступника міністра юстиції Олени Сукманової, комісія Мін’юсту з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника та визнала перереєстрацію споруд Почаївської лаври незаконною.

Нагадаємо, що державний реєстратор передав у користування релігійній організації Свято-Успенська Почаївська лавра до 2052 року шість об'єктів Почаївської лаври.

Після цього Міністерство культури України звернулося з вимогою скасувати рішення про надання УПЦ МП права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври та притягнути реєстратора до відповідальності.

До споруд Свято-Успенської Почаївської лаври входять Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії, архієрейський будинок, дзвіниці, надбрамний  корпус.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 805 | Додав: adminA | Теги: реєстрація прав УПЦ МП, Мін’юст, Почаївська лавра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]