Пт, 2024-03-29, 17:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:50
Референдум про незалежність Шотландія відклала
Інші останні

Нікола Стерджен пообіцяла повернутися до цього питання після завершення переговорів щодо Brexit.

Перший міністр шотландського уряду Нікола Стерджен заявила, що "перезавантажить" свої плани з проведення референдуму про незалежність Шотландії. Про це повідомляє BBC.

Вона заявила, що має намір провести референдум про незалежність після того, як завершиться процес виходу Великої Британії зі складу Європейського союзу.

Раніше Стерджен виступала за проведення референдуму в період осені 2018 року і весни 2019 року. Однак на дострокових виборах до британського парламенту Шотландська національна партія показала провальний результат і втратила третину депутатських місць, після чого шотландські націоналісти задумалися над можливістю відстрочки плебісциту.

Стерджен заявила, що її уряд не буде намагатися негайно представляти законодавство про проведення референдуму, а "подвоїть свої зусилля, щоб вплинути на переговори про Brexit в інтересах Шотландії". Стерджен пообіцяла повернутися до питання референдуму після завершення переговорів.

Нагадаємо, 28 березня парламент Шотландії проголосував за проведення другого референдуму про незалежність від Великої Британії.

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен запропонувала провести новий референдум про незалежність перед виходом Великобританії з Європейського Союзу. За словами Стерджен, вона хоче провести такий референдум в кінці 2018 року або на початку 2019 року.

В уряді Терези Мей розкритикували ідею другого референдуму, оскільки незалежна Шотландія не буде частиною Європейського союзу. Згодом Мей заявила, що проводити другий референдум про незалежність Шотландії не варто, поки не завершені переговори про вихід Британії з ЄС.

Перший референдум з питання про незалежність Шотландії пройшов 18 вересня 2014 року. За остаточними результатами, за незалежність Шотландії висловилися 44,7% виборців, проти - 55,3%.

 

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 799 | Додав: adminA | Теги: референдум, Незалежність, Шотландія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]