Вт, 2024-03-19, 11:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Референдум щодо незалежності Каталонії Конституційний суд Іспанії заблокував
Інші останні Новини Європейського Союзу

Конституційний суд Іспанії призупинив рішення парламенту Каталонії щодо проведення референдуму за незалежність регіону, який мав відбутися у жовтні

Іспанський суд заблокував референдум щодо незалежності Каталонії, за проведення якого напередодні проголосував каталонський парламент, пише «ВВС Україна».

Конституційний суд Іспанії повідомив, що розгляне, чи не порушує референдум основного закону країни. Попри це рішення, лідери Каталонії заявляють, що референдум відбудеться 1 жовтня, як і було заплановано.

Прем’єр Іспанії Маріано Рахой назвав референдум за незалежність Каталонії «нестерпним актом непокори».

Каталонія — заможний північно-східний регіон Іспанії, який вже має певну автономію.

Варто зазначити, що проект закону щодо референдуму передбачає, що Каталонія в разі відокремлення від Іспанії залишиться в складі ЄС.

Нагадаємо, що нова кампанія прихильників незалежності Каталонії стартувала на початку цього року. Кампанія повинна переконати жителів, що незалежність Каталонії сприятиме поліпшенню соціальних послуг та інфраструктури, а також зменшенню корупції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 684 | Додав: adminA | Теги: незалежність Каталонії, Конституційний суд Іспанії, референдум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]