Сб, 2024-04-20, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:04
Референдум у Нідерландах - атака на єдність Європи - вважає Порошенко. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко заявив, що референдум у Нідерландах щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом має суто консультативний характер. Про це глава держави написав у своєму Twitter.

"Референдум в Нідерландах має виключно консультативний характер. Стратегічно він не є перешкодою на шляху України до Європи", - написав президент.

"Хотів би всім нагадати, що справжня мета організаторів референдуму - це не є Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Це є атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить та дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму", - йдеться у коментарі президента, який наводить його прес-служба.

Порошенко також подякував усім, хто проголосував "за", адже це "сотні тисяч прихильників України".

Він також нагадав, що референдум має суто консультативний характер.

"Впевнений, що стратегічно ця подія не є перешкодою на шляху України до Європи. Хочу відповідально заявити, що, не зважаючи на це, Україна продовжить втілювати в життя Угоду про асоціацію, забезпечить створення поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі з Євросоюзом", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. На голосування виносилося питання: "Ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС?".

За попередніми підрахунками результатів референдуму явка на референдумі становила 32,2%. "За" проголосувало - 38,1%, "проти" - 61,1%. Недійсними є 0,8% бюлетенів.

Офіційні дані повинні бути оголошені Виборчої Радою Нідерландів 12 квітня. Після цього уряд країни має вирішити, що робити далі.

На даний момент Угоду про асоціацію України з ЄС вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: єдність Європи, Нідерланди, Атака, референдум, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]