Вт, 2024-04-16, 08:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
Реформи в "Укрспирті" місія МВФ підтримала: скасувати подвійні податки на біоетанол і поліпшити систему оплати акцизів
Інші останні Економічні новини

Представники місії податково-бюджетного Департаменту МВФ підтримали ініціативу нового менеджменту ДП "Укрспирт" і зазначили, що будуть рекомендувати Міністерству фінансів України ініціювати відповідні зміни до Податкового кодексу.

Місія оцінює підготовку реформ фіскальної служби. В.о. директора ДП "Укрспирт" Роман Іванюк у четвер, 23 липня, зустрівся з представниками місії МВФ в Україні з їх ініціативи, повідомляє Gazeta.ua.

Він повідомив, що необхідно скасувати подвійне оподаткування біоетанолу: "Україна з цієї причини не може додатково завантажити 20-23 заводів і, відповідно, недоотримує щорічно мінімум по 100 млн грн. податків".

Іванюк висловив переконання, що зараз гостро необхідно поліпшити систему сплати акцизу, зокрема, мова йде про розблокування виробництва спиртовмісних технічних рідин, у тому числі - омивателів.

"Йде імпорт омивателей з Бєларусі, а самі ми не можемо виробляти технічні рідини, бо змушені платити повний акциз на спирт для омивателів. З цієї причини щорічно втрачаємо ринок ємністю близько 500 млн грн., - зазначив Іванюк. - А могли б запустити 2 -3 підприємства ДП "Укрспирт" додатково".

Керівник місії Роберто Шатян заявив Іванюку, що підприємство "Укрспирт" відіграє істотну роль, і відзначив "помітні зусилля на шляху до підвищення прозорості та конкурентоспроможності ринку".

"Тому ми готові сприяти вашій роботі", - сказав Шатян.

Місія перебуває в Україні з 21 липня по 3 серпня для того, щоб вивчити діяльність Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики і продовольства України 25 липня завершує прийом заявок на черговий конкурс на посаду директора ДП "Укрспирт". Роман Іванюк керує держкомпанією з грудня 2014 року, за підсумками першого півріччя 2015 ДП "Укрспирт" вперше за кілька років показало прибуткову роботу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: місія МВФ, система оплати акцизів, біоетанол, подвійні податки, Укрспирт, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]