Чт, 2024-04-25, 23:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
"Регіонали" через блокування ВР марять про перевибори
Інші останні Політичні новини
Партія регіонів готова до проведення перевиборів до Верховної Ради за мажоритарною складовою, в разі подальшого блокування роботи парламенту. Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник в ефірі телеканалу ICTV, пише Українська правда.

"Те, що Верховна Рада сьогодні заблокована безпідставно, без правових та інших підстав, це неправильно. Чому? Тому що продовжили канікули. Ви захищаєте 84-ту статтю, персональне голосування? Я - за, але не порушуйте 83-ю статтю. Пряма стаття, де написано: в перший вівторок лютого місяця повинна початися робота сесії", - зазначив він.

"Ми проти силового розблокування. Проти категорично. Посміховище з держави робити в світі ми не будемо", - заявив "регіонал".

"Якщо буде продовжуватися безпідставне блокування, оскільки в залі кожен раз у нас є 230-240 депутатів, то ми за позачергові вибори. Це наша позиція. Нехай прийдуть інші депутати, хай не блокують роботу ВР, але ми будемо наполягати на тому, щоб система виборів була мажоритарною, люди добрі", - заявив Олійник.

"Партійна (система) себе показала вже. Вона віджила своє. Бо коли кожен мажоритарник обирається, він відповідальний не перед партією, а перед своїм виборцем", - уточнив депутат.

"Немає рішення фракції, але з багатьма говорив, у тому числі в керівництві, кажу, якщо така патова ситуація, то тоді, напевно, треба припинити ці муки", - додав він. У свою чергу бізнесмен, депутат-мажоритарник Петро Порошенко заявив, що депутати опозиції правильно роблять, що блокують роботу Верховної Ради.

"Голосувати повинні депутати особисто. Я чомусь знаходжу можливість проголосувати в парламенті. Чим же таким займаються депутати, які не можуть приїхати і проголосувати особисто до Верховної Ради?" - зазначив він.

Нагадаємо, представники опозиції вранці 5 лютого заблокували президію і трибуну в залі засідань Верховної Ради України. Вони вимагають запровадити персональне голосування.

Раніше повідомлялося, що Партія регіонів може розблокувати трибуну силовим способом, якщо 19 лютого провладних депутатів буде більше ніж 226. Таку думку у коментарі журналістам висловив депутат від ПР Володимир Олійник.

Зазначимо, що голова ВР Володимир Рибак пообіцяв, що Рада відновить роботу 19 лютого, і почне із закону про персональне голосування.

Депутат від УДАРу вважає, що Україну стомлює ситуація, яка сьогодні є із владою і парламентом

Якщо опозиція досягне виконання вимоги щодо персонального голосування, то зміняться самі принципи роботи парламенту. Про це Gazeta.ua розповіла народний депутат від фракції "УДАР" Ольга Бєлькова.

Вона розповіла, що чергувала біля Верховної Ради переважно ввечері. За цей час встигла перечитати кілька десятків законопроектів.

Бєлькова запевняє, що незважаючи ні на що, опозиціонери мають намір блокувати Верховну Раду, поки не виконають їхніх вимог щодо персонального голосування.

"Я не маю права скаржитися. Думаю, Україну стомлює ситуація, яка є сьогодні в країні з владою, з Радою, і взагалі з бізнесом. Пора вимагати суттєвих змін. Думаю, що зміна щодо особистого голосування дуже пророча для України", - запевнила парламентарій.

Вона зазначила, що західним політикам дуже важко пояснити, чого вони, власне, зараз вимагають, оскільки в Європі персональне голосування народних депутатів є нормою, яка не обговорюється.

"Звичайно, кожен з нас хотів би бути з родиною, з дітьми, зі своїми дружинами та чоловіками. Але того вимагають ті обставини, які склалися сьогодні. Думаю, що варто дійти до кінця. Адже від цього зміниться і формат парламентської роботи взагалі. Бо більшість не є постійною, якщо тільки вона не маніпулятивна. Думаю, що дуже важливо зрозуміти аудиторії за межами Ради, що саме за щирість голосування і за вільне волевиявлення кожного депутата ведеться боротьба", - підкреслила Бєлькова.

Нардеп додала: "Коли ви йдете до лікаря, ви не очікуєте, що його помічник буде вас лікувати. Також, коли обирають депутатів, працювати повинні саме вони. Є конкретна людина, у якої є певний світогляд, певна освіта. І саме її обирають люди, щоб вона голосувала".

Зазначимо, що політологи впевнені: що далі "регіонали" затягують питання про кнопкодавство, то більше плюсів заробляє опозиція.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: блокування ВР, перевибори, регіонали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]