Чт, 2024-03-28, 20:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:33
"Регіони" та опозиція можуть "оновити" свої списки
Інші останні Політичні новини
У Партії регіонів і Об'єднаній опозиції "Батьківщина" мають намір переглянути виборчі списки.

За інформацією видання "КоммерсантЪ-Украина", з'їзд ПР, запланований на 13 жовтня, внесе зміни в свій список кандидатів у народні депутати в багатомандатному окрузі, а "Батьківщина" може відкликати висуванців у мажоритарних округах.

Згідно із законом про вибори, партії можуть ухвалити відповідні рішення до 16 жовтня. При цьому, з датою проведення передвиборчого з'їзду керівництво Об'єднаної опозиції визначиться в середу.

Передбачається, що головною темою заходу буде питання про відкликання одразу непрохідних кандидатів у мажоритарних округах і підтримки спільно з партією "УДАР" єдиних кандидатів. Але, якщо в опозиції ще тільки думають над тим, чи варто проводити з'їзд, у Партії регіонів уже визначилися з датою цього заходу.

За інформацією, з'їзд ПР запланований на суботу, 13 жовтня. Головною темою стане вилучення з виборчого списку низки кандидатів і обговорення передвиборчої тактики в останні тижні до дня виборів.

"Перелік кандидатів на виліт знає лише кілька людей. Кажуть, що будуть виключені ті, хто потрапив до списку "випадково" або погано зарекомендував себе під час виборчої кампанії. Мова йде про 5-10 осіб", - повідомило джерело в ПР. У свою чергу, у "регіоналів" інформацію про можливий перегляд виборчого списку офіційно поки що не підтвердили.

"Швидше за все, це буде з'їзд, який якимось чином відкоригує список і більш чітко визначить мобілізацію прихильників Партії регіонів на майбутніх виборах. Думаю, це буде виглядати як частина виборчої кампанії - великий агітаційний шоу-захід", - повідомив заступник голови парламентської фракції ПР Валерій Коновалюк.

До речі, ще у серпні повідомлялось, що список Об’єднаної опозиції не до кінця справедливий, але достатній, щоб перемагати на виборах. Про це заявив заступник голови Верховної Ради України, один з лідерів Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Микола Томенко.

Як повідомлялося, Тимошенко і Луценко, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, були зараховані в партійний список Об'єднаної опозиції відповідно під номерами "один" і "п'ять". Проте 8 серпня ЦВК відмовила у реєстрації Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка у зв'язку з наявністю у них судимості.

30 липня 14-й передвиборчий з'їзд Партії регіонів затвердив першу п'ятірку партійного списку на парламентські вибори, до неї увійшли прем'єр-міністр, голова партії Микола Азаров, співачка Таїсія Повалій, віце-прем'єр Сергій Тігіпко, секретар РНБО Андрій Клюєв, голова фракції Партії регіонів у ВР Олександр Єфремов. Рішення про затвердження першої п'ятірки було ухвалено на з'їзді одностайно.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: Регіони та опозиція оновитисписки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]