Ср, 2024-04-24, 19:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
Рейтинг зарплат в Україні. У пошані тільки дефіцитні кадри
Інші останні Економічні новини

Журналом "Корреспондент" від 5 жовтня 2012 року опубліковано щорічний рейтинг окладів і премій офісних співробітників у різних галузях - як на українському ринку, так і в країнах Європи, в Росії та Китаї.

Список найбільш високооплачуваних працівників в Україні очолюють керівники вищої ланки, IT-фахівці, менеджери з продажу і кадровики. Найбільше за рік зросли зарплати цих фахівців у сфері мережевої торгівлі, в банках і на виробництві.

У 2012 році значно збільшився попит на професіоналів у сфері маркетингу, реклами і будівництва. У період кризи ці галузі фінансувалися за залишковим принципом. Тепер, після декількох років застою, зарплати цих фахівців зростають значно швидше.

Серед ключових тенденцій ринку праці - висока заробітна плата тільки серед найбільш дефіцитних кадрів. На першому місці за темпами зростання зарплат стоять топ-менеджери. У 2012 році оплата праці генеральних директорів в IT-секторі досягла середнього показника в 11 тис. Доларів (88 тисяч гривень), на 1 тис. доларів менше отримують керівники компаній - виробників товарів широкого вжитку, а третє місце з 8,2 тис. Доларів (64 тисячі гривень) на місяць дісталося главам банків.

Доходи висококваліфікованих розробників, зайнятих безпосередньо в IT-галузі, у порівнянні з минулим роком зросли на 89%, досягнувши позначки 1,2 тис. доларів.

Ставки українських комп'ютерних геніїв будуть зростати і далі, оскільки щомісяця в Україні залишається відкритими близько 3 тис. вакансій в IT-галузі, одній з найпрогресивніших.

Третє місце у зарплатному рейтингу зайняли директори з кадрів. В Україні в середньому їх доходи за рік зросли в половину - до 3,1 тис доларів (24 тисячі гривень). Найвищі зарплати в Україні фіксувалися в агропромисловому комплексі, в банках, інвестиційних компаніях і великих холдингах.

Як і в 2011 році, рейтинг складено спільно з консалтинговою компанією Hay Group, яка проводить ці дослідження більш ніж в 90 країнах світу. Дані щодо заробітних плат збиралися станом на 1 травня 2012 року. Також враховувалися премії, фактично виплачені за період травень 2011-го - квітень 2012-го. У дослідженні взяли участь 323 компанії різних секторів економіки, розташованих у столиці, містах-мільйонниках, обласних та районних центрах.

Станом на березень цього року, найвищі середні зарплати в Україні отримували працівники авіаційного транспорту (9163 грн на місяць) і фінансисти (6526 грн). Найнижчі зарплати на підприємствах легкої промисловості - 1649 грн у березні.

Нагадаємо, в серпні в Україні середня заробітна плата становила 3,073 тис грн, що на 2,5%, або на 78 грн, менше, порівняно з липнем. Порівняно з серпнем 2011 року, рівень середньої заробітної плати в серпні 2012 року підвищився на 14,1%.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: Рейтинг зарплат в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]