Пт, 2024-04-19, 14:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:52
Реконструкції потребує Ластівчине гніздо
Інші останні Новини з регіонів України
  Республіканський комітет Криму з охорони культурної спадщини має намір звернутися до Кабінету Міністрів України з питання збереження пам'ятника архітектури "Ластівчине гніздо", повідомляє Главком.

"Ластівчине гніздо є найбільш відвідуваним і впізнаваним туристичним об'єктом в Україні, однак основною проблемою є те, що будівля замку тривалий час експлуатувалася приватними власниками, у зв'язку з чим не проводився належний догляд за будинком і прилеглою територією. Будівля знаходиться на межі аварійності і вимагає негайної реставрації", - розповіла заступник директора з наукової роботи Ластівчиного гнізда Іванна Мякота.

У цьому зв'язку передбачається звернутися до уряду з пропозицією якнайшвидшого розгляду проекту реконструкції та посилення скельної основи і конструкцій пам'ятника Ластівчиного гнізда.

Як повідомляло агентство е-Крим, у березні було оголошено, що на території пам'ятки архітектури "Ластівчине гніздо" проводитимуться екскурсії для туристів, які зможуть спостерігати реконструкцію об'єкта. У жовтні минулого року Ластівчиного гнізда виповнилося 100 років.

Ластівчине гніздо - пам'ятник архітектури та історії, розташований на стрімкій 40-метрової скелі мису Ай-Тодор у селищі Гаспра. Будова нагадує середньовічний замок, побудоване в 1912 році, воно стало своєрідною емблемою Південного берега Криму.

40 років тому за всіма законами фізики романтичний замок повинен був елементарно звалитися в море через тріщини в скелі. Але будівля встигли розібрати і двічі відреставрувати - в 85-му і 93-му роках.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 953 | Додав: nowyny | Теги: реконструкція, Ластівчине гніздо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]