Чт, 2024-04-18, 06:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Весь Архів новин

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 19 20 »

 

У селі Бугаївка Ізюмського району, що на Харківщині, громада вийшла з Московського Патріархату та перейшла до УПЦ КП. "Громада села вказала на двері Московському Патріархату.

Останні Релігійні новини | Новини європейської України| Додано: 2017-02-13| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)

 

Клірика Київської єпархії Української православної церкви (Московський патріархат) 26-річного протоієрея Йоанна Корнуту було знайдено мертвим в одному із закладів для відпочинку в Броварах під Києвом.


 

 

В Україні традиційно на Маланку 13 січня дівчата і господині ворожать – на заміжжя, гарну долю, щедрий рік.


 

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав українців з католицьким Різдвом. Про це повідомляється на Урядовому порталі.


 

До третьої річниці Майдану патріарх Філарет звернувся до влади і закликав усі політичні сили боротися заради України, а не заради свого місця в Україні.


 

 

На сайті нерухомості виявлено оголошення про продаж за 34 млн гривень маєтку настоятеля Києво-Печерської Лаври владики Павла.


 

 

Верховна Рада ухвалила в цілому закон, який передбачає звільнення благодійної діяльності релігійних організацій від податків.


 

 

Під час візиту до Ізраїлю президент України Петро Порошенко зустрівся з патріархом святого граду Єрусалиму і всієї Палестини, Сирії, Аравії, всього.


 

 

У середу 21 вересня за церковним календарем православні та греко-католики відзначають одне з найбільших християнських свят - Різдво Пресвятої Богородиці.


 

Вважалося, що перша ложка меду в цей день чарівна – хто її з'їсть, той загадує бажання, і воно обов'язково здійсниться. Традиційним напоєм цього свята був збитень – напій з води, меду і пряних трав.


 

Крестины — очень ответственное событие в жизни человека. Нельзя проводить его спонтанно. Тщательно подготовиться должны родители ребенка и будущие крестные.


 

 

Президент Петро Порошенко констатує, що дедалі більша кількість православних громадян України хочуть мати єдину помісну автокефальну церкву.


 

Хресний хід із нагоди річниці хрещення Київської Русі розпочнеться в Києві у четвер, 28 липня, приблизно о 12.00. Відповідний анонс опубліковано на сайті Української православної церкви Київського патріархату.


 

 

Сили Національної поліції України та Національної гвардії України заблокували прохід хресної ходи по вулицях Києва у зв'язку з виявленням бойових гранат і муляжу мін.


 

За словами генерального прокурора України Юрія Луценка всі паломники будуть перевірені за допомогою металошукачів, також буде паспортний режим, - "щоб не було іноземців і провокаторів".