Чт, 2024-03-28, 18:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 19 20 »

 

 

Сьогодні, 6 січня, Україна і весь православний світ, який живе за Юліанським календарем, відзначають Святвечір, або Багату кутю. Цього дня завершується Пилипівський, або Різдвяний піст.

Останні Релігійні новини | Новини європейської України| Додано: 2016-01-06| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)

 

 

Сьогодні, 6 січня, коли на небі з'явиться перша зірка, православні та греко-католики зберуться своїми сім'ями на тиху урочисту трапезу - очікування народження Сина Божого.


 

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов пропонує розглянути питання переходу у святкуванні церковних свят, зокрема, Різдва Христового, з Юліанського на Григоріанський календар.


 

День Святого Миколая – казкова подія. У цей день діти чекають на подарунки, в повітрі витає запах мандаринів і все навкруги сповнене дивами. Чому б не зробити цей день ще кращим для дитини і не провести його весело і цікаво.


 

Президент України Петро Порошенко запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну, і понтифік прийняв це запрошення. "Я запросив Його Святість відвідати Україну, і Він запрошення прийняв", - написав глава України на сторінці в Facebook.


 

Епископ Украинской Автокефальной Православной Церкви Илларион (Савчук) умер на 47 году жизни. Об этом сообщает сайт Фонда памяти Блаженнешого Митрополита Мефодия.


 

 

Медовый Спас в Украине и во всем мире отмечают 14 августа. В народе его еще называют Первый Спас, Маковей, Мокрый Спас, Спас на воде, Маккавей.


 

Про це сказав президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками Архієпископа Константинополя, Вселенського Патріарха Варфоломія I, які прибули до України для участі у заходах з нагоди Дня хрещення Київської Руси-України.


 

Українська Православна Церква Київського Патріархату заявляє про відмову Української автокефальної православної церкви від попередніх домовленостей щодо створення єдиної церкви.


 

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій вважає за необхідне закріпити таємницю сповіді в змінах до Конституції. Про це на брифінгу заявив митрофорний протоієрей Української греко-католицької церкви Олекса Петрів.


Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква розглядають можливість проведення об'єднавчого Собору для створення єдиної церкви 14 вересня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби УПЦ КП.


 

 

У Києві на V помісному соборі Української автокефальної православної церкви обрано її нового предстоятеля. Ним став митрополит Львівський Макарій Малетич.


 

Президент України Петро Порошенко привітав верховного архієпископа Києво-Галицького Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука з днем народження.


 

"Зараз Київський патріархат підтримують 60% населення. В той час, як Московський патріархат не може відкрито допомагати захисникам Донбасу, тому що нема благословення з боку Московського патріарха. Ми хочемо, щоб усе православ'я в Україні об'єдналося.


 

Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату готові розпочати процес об’єднання.