Чт, 2024-03-28, 12:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:46
Реставратори козацьких "чайок" зайнялися консервацією знахідок на Поштовій площі
Інші останні Культурні новини

До консервації архітектурних знахідок на Поштовій площі залучено вчених Національного заповідника "Хортиця", які мають досвід реставрації козацьких дерев'яних човнів - "чайок".

Про це йшлося на нараді робочої групи щодо збереження та музеєфікації вулиці стародавнього міста на Поштовій площі, повідомляється на сайті Міністерства культури. Генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру Світлана Стрельникова наголосила на технологічній складності ведення реставраційних робіт мокрої археологічної деревини, особливо з великою кількістю знахідок.

"Однак, перед реставрацією всього об’єкту буде проведено низку експериментальних досліджень та визначено оптимальний спосіб", - зазначила вона. Представник інвестора та керівник проекту будівництва на Поштовій площі Валерій Олейник заявив, що порушень щодо попередньо ухвалених рішень немає.

"Відповідно до вимог археологів було змінено план палевого поля, що унеможливлює пошкодження археологічних знахідок. На даному етапі триває узгоджене з планом укріплення опорних стін. По завершенню цього етапу, буде залита бетонна плита. А через 2-3 місяці, після її остаточного висихання, продовжать археологічні дослідження", - зазначив Олейник.

Музей, у якому буде представлено деякі археологічні знахідки, а також фотографії роботи археологів і будівельників, буде визначено найближчим часом.

Нагадаємо, у лютому 2015 року під час розкопок на Поштовій площі на глибині приблизно 7,5 метрів археологи знайшли частину вулиці середньовічного Києва.

На місці знахідки буде зведено археологічний музей середньовічного Подолу. Його розміщення заплановано на підземному рівні новобудови.

Питання збереження та музеєфікації унікального об'єкту узяв під свій контроль віце-прем'єр з гуманітарних питань - міністр культури України В'ячеслав Кириленко. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 904 | Додав: admin | Теги: знахідки, консервація, Поштова площа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]