Пт, 2024-03-29, 12:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:27
В Україну знову їдуть ревізори МВФ . Місіонерів очікують 6 грудня
Інші останні Економічні новини
Місія МВФ прибуде до України 6 грудня. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на прес-кофнеренціі в Осло, передає "Інтерфакс-Україна".

"Завершується термін програми нашої співпраці з МВФ. 6 грудня в Україну прибуде місія МВФ", - сказав він.

Нагадаємо, раніше директор департаменту з міжнародних відносин МВФ Джері Райс заявив, що МВФ ще не визначився з умовами продовження співпраці з Україною і не називає термінів візиту місії МВФ до України.

Як повідомлялось, зараз український уряд намагається переконати МВФ у тому, що держбюджет на 2013 рік буде реалістичним і готовий погіршити його прогнозні макропоказники.

Згідно з прогнозними оцінками експертів, показник приросту реального ВВП у 2013 році має значну варіацію - від 1,3% до 3,7%. Консенсусна оцінка темпів приросту реального ВВП становить 2,9%, що на 1,9% більше, ніж у 2012 році. Номінальний ВВП прогнозується на рівні 1 трлн 567 млрд грн.

Як повідомлялося, у МВФ заявили, що поточний курс гривні незначно завищений у порівнянні з реальним на 8-13%. Заявили, що Україні необхідний обдуманий перехідний період для переходу з фіксованого на гнучкий валютний курс. У контексті переходу від фіксованого до гнучкого курсу необхідно пройти перехідний період, який має бути "добровільним" і продуманим.

Рада НБУ порекомендувала уряду активізувати співпрацю з МВФ в рамках програми stand-by.

МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд доларів, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Раніше повідомлялось, що експерти Міжнародного валютного фонду прогнозують зниження золотовалютних резервів Національного банку України до 24 млрд дол до кінця поточного року й збереження тенденції на зниження в 2013-2014 роках.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: Україну, ревізори МВФ, 6 грудня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]