Сб, 2024-04-20, 17:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Резиденцію прем'єра підірвали в Сомалі: щонайменше 6 загиблих
Інші останні Новини світу
Щонайменше шестеро людей загинуло у вівторок внаслідок вибуху біля резиденції прем'єр-міністра Сомалі Абді Фарах Ширдона в центрі Могадішо, повідомляє РІА "Новости".

Вибух cкоїв терорист-смертник, який підірвав себе за межами офісу прем'єра. "Я бачив тіла шістьох людей і кілька поранених", - сказав один з військових з місця події. Жодне з угруповань, які діють у країні, поки що не взяло на себе відповідальності за вибух.

Республіка Сомалі перестала існувати як єдина держава в 1991 році з падінням диктаторського режиму Сіада Барре.

Єдиною законною владою в країні міжнародна спільнота визнає федеральний уряд, який контролює Могадішо і низку навколишніх районів. Решта частин Сомалі перебувають під контролем невизнаних державних утворень або є самоврядними територіями. У районах на півдні і північному сході Сомалі правлять місцеві клани і радикальні рухи ісламізму, зокрема пов'язані з "Аль-Каїдою". Території на півночі і північному заході Сомалі контролює невизнана Республіка Сомаліленд.

У травні 2012 року дев'ять осіб загинули в столиці Сомалі внаслідок двох терактів. У кварталі Каран на півночі Могадішо підірвали фугас, закладений біля дороги. Жертвами теракту стали четверо солдатів армії перехідного уряду і один цивільний. Ще двоє солдатів загинули, коли невідомий кинув гранату у натовп на ринку Бакара.

На початку квітня 2012 року бойовики "Аш-Шабаб" скоїли вибух у Національному театрі Сомалі, нещодавно відкритому після 20 років громадянської війни.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: 6 загиблих, резиденцію прем'єра, Сомалі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]