Пт, 2024-03-29, 06:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
Резолюцію щодо Юлії Тимошенко схвалив комітет сенату США
Інші останні Політичні новини
Комітет у закордонних справах сенату Конгресу США на засіданні у вівторок, 25 червня, ухвалив резолюцію, в якій закликає владу України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Документ розроблений з ініціативи сенатора Річарда Дурбіна (демократ, від штату Іллінойс) та від імені верхньої палати Конгресу США і "закликає уряд України звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко", повідомляє "Обозреватель".

Крім того, Європейському Союзу в ній рекомендується зробити звільнення Тимошенко одним із "важливих критеріїв" підписання з Україною Угоди про асоціацію в рамках майбутнього в листопаді в Литві саміту ініціативи "Східне партнерство".

Також у резолюції висловлюється сподівання на те, що Україна буде пов'язувати своє майбутнє з Європою і США.

Дата голосування щодо резолюції, яка не має обов'язкової сили, в сенаті повного складу поки що не визначена.

На цьому ж засіданні комітет одноголосно рекомендував сенату повного складу затвердити кандидатуру нового посла США в Україні Джеффрі Пайятта.

Нагадаємо, у травні 2012 року в Конгресі обговорювався варіант застосування до України санкцій, за прикладом Бєларусі.

22 вересня 2012 року Сенат США схвалив резолюцію, яку запропонував сенатор-республіканець Джеймс Інхоф у співавторстві з демократом Діком Дурбіном, і закликав Держдепартамент США накласти санкції на посадових осіб України, причетних до політичного переслідування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. 24 вересня опозиція підготувала для Держдепу США список "нев'їзних" осіб, які переслідують Тимошенко. У нього потрапив і заступник генпрокурора Ренат Кузьмін. 10 грудня 2012 року йому було відмовлено у в'їзді до США.

Нагадаємо, 30 квітня 2013 року ЄСПЛ постановив, що арешт українського екс-прем'єра був політично мотивованим та проведений з порушенням Конвенції про права людини.

1 травня представник Державного департаменту США Патрік Вентрел озвучив офіційну позицію: адміністрація Сполучених Штатів Америки наполягає на звільненні Юлії Тимошенко.

10 травня глава МЗС Леонід Кожара під час круглого столу, організованого Національним демократичним інститутом у Вашингтоні, заявив, що президент України Віктор Янукович не може втручатися у справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, тому що це означало б порушення закону.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: Юлії Тимошенко, комітет сенату США, резолюцію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]