Чт, 2024-04-25, 00:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Резолюцію щодо України ухвалив Європарламент
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європарламент закликав негайно сформувати спеціальну місію ЄС високого політичного рівня для врегулювання політичної кризи в Україні. Про це йдеться у тексті резолюції "Результати Вільнюського саміту та майбутнє Східного партнерства з огляду на події в Україні", яку Європарламент схвалив у середу, 12 грудня, в Страсбурзі. Євродепутати вважають, що ця місія може виступити у ролі посередника "під час "круглого столу" між урядом, демократичною опозицією та представниками громадянського суспільства і забезпечити мирне розв’язання ситуації".

Євродепутати висловили свою повну солідарність з учасниками Майдану, які відстоюють своє європейське майбутнє і засудили використання "грубої сили проти мирних демонстрантів". Резолюція закликає терміново провести незалежне розслідування й покарати тих, хто прийняв рішення про застосування сили, а також негайного звільнити усіх заарештованих учасників Майдану.

За принципом: свої за своїх

"Великою втратою для відносин Україна-ЄС" називається в документі Європарламенту рішення президента Януковича не підписувати угоду про асоціацію. Європарламент запевняє, що угода все ще відкрита до підписання, проте нагадує, що для цього є обов’язковим виконання трьох передумов, які були озвучені Радою із зовнішньої політики ЄС у грудні 2012 року. Це реформування судової системи, виборчого законодавства та вирішення проблеми вибіркового правосуддя.

У резолюції знову різко засуджуються зовнішньополітичні методи Росії. Європарламент закликав Єврокомісію "розробити спільну адекватну політику у відповідь" на шантаж Росії, спрямований проти країн Східного партнерства. А також нагадав Єврокомісії, що "політичні та законодавчі принципи ЄС вимагають реагувати у тих випадках, коли країни ЄС чи його партнери опиняються під політичним чи економічним тиском".

Відкрити кордони

Європарламент закликав інституції ЄС "відкритися українському суспільству через угоду про скасування візового режиму, зміцнення співробітництва, програми молодіжного обміну". "Треба докласти ще більше зусиль для того, щоб Україна була включена до внутрішнього енергетичного ринку ЄС", - говориться у тексті. Крім того, Європарламент закликав керівництво Єврокомісії підтримати Україну в переговорах з Міжнародним валютним фондом і Європейським банком реконструкції та розвитку "щодо надання фінансової допомоги для втілення реформ, пов’язаних з підписанням асоціації".



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: резолюцію щодо України, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]