Чт, 2024-04-25, 03:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
РФ готує закордонні паспорти, незважаючи на "газову поміч"
Інші останні Новини російської федерації
Росія не відмовилася від наміру запровадити в'їзд на свою територію для громадян України тільки за закордонними паспортами, заявив статс-секретар, заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін. Про це повідомляє ZN.UA.

"Принаймні, ніяких змін у нашій позиції не відбулося. Це, до речі, в інтересах обох країн", - зазначив дипломат.

Наприкінці жовтня Карасін, що курирує відносини з СНД, заявив, що Росія і Україна вже опрацьовують питання про взаємний в'їзд громадян за закордонними паспортами, при цьому про візовий режим мови не йде, незважаючи на нещодавню заяву радника президента Росії Сергія Глазьєва про те, що для жителів України може бути введений візовий режим у разі підписання країною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Зараз жителі обох країн можуть перетинати кордон як за внутрішніми, так і за закордонними паспортами.

Янукович і Путін не змовлялися проти України - Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що ніякої змови проти України на московських переговорах між президентами Віктором Януковичем і Володимиром Путіним не було.

Про це він заявив в четвер на прес-конференції у Варшаві, передає Укрінформ.

"(В Україні - ред.) очікували поїздки (президента Януковича - ред.) до Російської Федерації, думали, що готується якась змова. Ніякого змови не було! Ми суверенно домовлялися про те, як більш ефективно і взаємовигідно розвивати наші торговельно-економічні та гуманітарні контакти", - заявив Лавров.

Глава російського зовнішньополітичного відомства стверджує, що для Москви Україна - це "найближчий сусід і близький народ", а тому російське керівництво, допомагаючи Україні, діє за християнським принципом "роби добро ближньому, і тобі це повернеться".

Лавров висловив думку, що політичні сили в Україні повинні самі домовлятися, без допомоги "незапрошених політиків" із Заходу. Він також підкреслив, що ЄС "здійснює диктат" щодо української влади, "змушуючи зробити вільний вибір на користь євроінтеграції".

Керівник МЗС РФ зазначив, що Москва прийме будь-яке суверенне рішення української влади.

"Сьогодні ми говоримо: нехай Україна сама вирішує, підписувати (Асоціацію - ред.) чи ні; ми приймемо і будемо поважати це рішення", - заявив Лавров.

Нагадаємо, вчора на прес-конференції в Москві президент Росії Володимир Путін заявив, що кредит Україні, а також доповнення до газових контрактів між "Газпромом" і "Нафтогазом" підписали через складнощі в "братній" Україні.

"Ми прийняли рішення, пов'язане з нашими особливими відносинами з Україною. Не в інтересах її керівництва, а в інтересах українського народу. До того ж - виходячи з прагматичних відносин... Ми не хотіли добивати основного партнера"​​, - зазначив Путін.

17 грудня у Москві під керівництвом президентів Володимира Путіна і Віктора Януковича відбулося засідання російсько-української міждержавної комісії. У результаті був підписаний пакет з 14 документів. Зокрема, російський "Газпром" і "Нафтогаз України" підписали доповнення до газового контракту 2009 року, згідно з яким вартість газу для України знизиться з 410 дол. до 268,5 дол. за тисячу кубометрів. Також російський уряд розмістить частину свого Фонду національного добробуту в розмірі 15 млрд дол. у цінних паперах українського уряду.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: газову поміч, РФ, закордонні паспорти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]