Чт, 2024-03-28, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:14
РФ протестує: на мітинг до Москви зібралися 40 тис. Регіони її підтримали
Інші останні Новини світу

На Болотяній площі в Москві, де 10 грудня проходить наймасштабніший за останні роки мітинг, учасники якого вимагають скасувати результати недавніх виборів в Держдуму через масштабні фальсифікації, зібралося близько 40 тисяч осіб.

Про це повідомляє сайт газети "КоммерсантЪ" з посиланням на кореспондентів різних ЗМІ, присутніх на місці подій. Повідомляється також, що з площі Революції рухається колона, в якій близько десяти тисяч осіб.

Тим часом, в столичному ГУ МВС повідомили, що за даними на 14.30 мск, на Болотяній площі зібралися близько 15 тисяч осіб. На площі Революції знаходиться близько ста осіб, наголошується в повідомленні.

Поліція попередила про загрозу обвалення Лужкового мосту поруч з Болотяною площею. На мосту скупчилося близько тисячі осіб, повідомляє РИА "Новости".

"За оцінками експертів, Лужків міст поруч з Болотяною набережною переобтяжений великою кількістю людей, присутніх на громадсько-політичних заходах. Більш того, експерти не виключають його обвалення. Московська поліція готується звільнити міст від людей", - мовиться в повідомленні ГУ МВС по Москві.

Тим часом, люди продовжують прибувати на акцію на Болотяній площі. Як передає кореспондент РИА "Новости", від площі Революції відправилася чергова, п'ята по рахунку, колона до місця санкціонованого мітингу. В даний час формується остання колона, разом з якою на акцію підуть уповноважений з прав людини в РФ Володимир Лукін і лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов. Опозиційний політик Борис Нємцов вже відправився на Болотяну площу з групою людей.

Нагадаємо, у неділю, 4 грудня, у РФ пройшли парламентські вибори, на яких партія влади "Єдина Росія" втратила конституційну більшість у Держдумі. Порушення на виборах викликали масові акції протесту в Москві та Санкт-Петербурзі, які було жорстко придушено поліцією.

Раніше повідомлялось, влада Москви дозволила опозиції зібрати на Болотній площі 30 тис людей. За даними Бі-Бі-Сі для охорони порядку й забезпечення безпеки 10 грудня на вулиці Москви мали ввести 50 тисяч поліцейських і військовослужбовців внутрішніх військ.

На мітингу на Болотній площі повинні виступити тележурналіст Леонід Парфьонов, письменники Борис Акунін і Дмитро Биков, депутат Державної думи Геннадій Гудков, музикант Noize MC, журналіст Сергій Пархоменко та телеведуча Тетяна Лазарєва. Про намір відправити на мітинг своїх представників заявили Комуністична партія, а також партії "Справедлива Росія", ЛДПР і "Яблоко".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: Болотяній площі в Москві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]