Сб, 2024-04-20, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
RHCP одяглися у футболки ФК "Динамо" і "підірвали" Київ хітами. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини
Увечері 25 липня на НСК Олімпійський легендарна американська рок-група Red Hot Chili Peppers дала свій перший концерт в Україні. Атмосфера концерту була не просто теплою - гарячою, як і має бути у RHCP. Фани випустили в повітря сотні куль. Музиканти вийшли на "біс" у футболках київського "Динамо", а бас-гітарист Майкл Флі Бальзарі зізнався в любові до українців.

Дві години очікування RHCP глядачі "розігрівалися", слухаючи англійську рок-групу Kasabian й інді-рокерів The Vaccines. Американські рокери з'явилися о 21.10 уже в сутінках: приїхали на стадіон на чорному мікроавтобусі і звідти вийшли на сцену. І відразу без зайвих слів зазвучала перша композиція.

RHCP виконали два десятки пісень, переважно своїх найвідоміших хітів, так що кожну композицію зустрічали захоплені крики, глядачі співали разом з музикантами, танцювали. Під час виконання пісні Californication, фани випустили в повітря повітряні кулі. У першій фан-зоні глядачі зв'язали десяток куль в єдину "каракатицю" і перекидалися нею. Інші пронесли на майданчик великого надувного дельфіна і пустили його по руках.

Meet Me at the Corner і Under the Bridge супроводжувалися сотнями вогників мобільних телефонів і запальничок.

А на "біс" музиканти полестили публіці приємним сюрпризом. Першим на сцену повернувся бразильський перкусіоніст Мауро Рефоско (з 1994 року гастролював з Девідом Бірном, входить до складу сольного проекту Тома Йорка Atoms For Peace). Він тримав у руках маленький барабан і потирав його зсередини, витягуючи дивні скрипи. Коли камера взяла його крупним планом, стадіон закричав в екстазі: Рефоско показував рукою на біло-синю емблему ФК "Динамо" у себе на грудях.

Басист Флі та гітарист Джош Клінгхоффер теж вийшли в біло-синіх динамівських футболках. А Флі взагалі показав клас і пройшов половину сцени, стоячи на руках. Наприкінці виступу Флі назвав українців найкращими у Всесвіті і дав слово ще повернутися.

Басист взагалі весь концерт не шкодував "гарячих" слів для публіки. Правда, місцями, їх і не процитуєш з міркувань цензури. Напередодні концерту Флі прогулявся Андріївським узвозом, сфотографувався біля пам'ятника Булгакову і виклав фото в Twitter з підписом "Мій герой Булгаков і я". За його словами, він у захваті від української столиці. Йому навіть сподобалися українські гривні, фото яких він також виклав у себе в блозі. "Київ підриває мій мозок - яке прекрасне місто. Люди приємні і милі. Вулиці красиві. Архітектура стара і гіпнотична", - написав Флі на своїй сторінці на Twitter.

Тим часом інший учасник групи - соліст Ентоні Кідіс разом з сином Еверлі Біром прогулялися по Центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre.

За інформацією організаторів, концерт Red Hot Chili Peppers відвідали близько 20 тисяч осіб. Інформації про будь-які інциденти або правопорушення немає.

Київський концерт знаменитої американської рок-групи Red Hot Chili Peppers (RHCP) відбувся в рамках світового турне на підтримку нового альбому I’m With You.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: RHCP, Київ хітами, футболки ФК Динамо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]