Пт, 2024-03-29, 16:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Рибак визнав, що справа Тимошенко має політичний підтекст
Інші останні Політичні новини
Вирішення питання Юлії Тимошенко лежить в юридичній, а "може, навіть більше в політичній" сфері, заявив спікер Володимир Рибак.

Як сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода", так він говорив журналістам у Вільнюсі.

"Я в інтерв'ю своєму... Журналістів було там не один десяток. Вони задавали мені питання. Я сказав: що стосується Тимошенко - це не питання на сьогоднішній день Верховної Ради. Це питання в юридичній сфері. Може, навіть більше в політичній. Цим питанням займається сьогодні Європа. Там представники Кваснєвський і Кокс", - сказав Рибак.

Голова Верховної Ради запевнив, що під час візиту до Вільнюса не обговорював з європейською стороною питання екс-прем'єра Тимошенко.

"Ні на конференції, як написали, я ніде не виступав! Ніде про лікування розмови, жодного слова, не було! А було - вибіркове законодавство. Під вибірковим законодавством, ясно, що вони так натяк дають, що це пов'язано з Тимошенко. Це може бути. Але те, що там (у ЗМІ - ред.) написано, то це неправда", - заявив він.

Нагадаємо, посол Литви в Україні Пятрас Вайтекунас заявив, що Україна здійснила великий прогрес у виконанні так званого домашнього завдання Євросоюзу, однак можуть бути складнощі з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС.

Разом з тим Вайтекунас не виключив можливі складнощі з підписанням Угоди про асоціацію, якщо на момент саміту екс-прем'єр Юлія Тимошенко перебуватиме за ґратами.

"У мене було чотири двосторонні зустрічі. І на жодній з них про лікування розмови не було, про Тимошенко, що її випускати, або я щось заявив, не було, а були питання про вибіркове правосуддя", - сказав Рибак.

"А як у вас закон(Запитують мене - ред.)? Я кажу: ми прийняли закон, ми направили до КСУ, ми розглянемо, і нам треба зробити, щоб суди наші були незалежні, і щоб у нас у державі не було ні "телефонного", ні вибіркового правосуддя. Це Верховна Рада має зробити", - визнав спікер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: Рибак .справа Тимошенко.політичний | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]