Сб, 2024-04-20, 12:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
Рибака львівські депутати просять скасувати звання народних і заслужених артистів
Інші останні Новини шоу-бізнесу
Скасувати присвоєння почесних звань "Народний артист України" та "Заслужений артист України" вимагають депутати фракції партії "УДАР" у Львівській міській раді . Відповідне звернення до голови Верховної Ради Володимира Рибака 18 липня зачитав депутат Петро Адамик, передає Gazeta.ua.

"З'явившись у Радянському Союзі, традиція "дарувати з барського плеча" привілеї за "особливі" заслуги не мала нічого спільного з талантом або ж народним визнанням. Зазвичай, таке "високе" звання артисти отримували за лояльність до діючого режиму та вміння на всі голоси вихваляти радянську владу. В сучасній же Україні, замість того, аби зникнути разом із деспотичним режимом, ця практика набула нових, ще більш екзальтованих рис. Так, на двадцять другому році незалежності України звання "заслужений" та "народний" досі отримують російськомовні артисти, які не заспівали жодної української пісні, не написали жодного слова українською мовою", - йдеться у зверненні.

Приводом до скерування заяви стало присвоєння звання "Народний артист України" громадянину Росії Іллі Рєзніку, а також виконавцю шансону з нецензурною лексикою Олегові Гаврилюку.

"Але не бачу у скасуванні нічого поганого, - коментує актор Львівського національного театру імені Марії Заньковецької Богдан Козак, який отримав звання "Народного артиста УРСР" у 1988 році. - За кордоном нема таких звань. Там оцінюють актора відповідною заробітною платнею. Мені звання народного артиста дало статус в театрі. Також завдяки цьому я отримую надбавку до заробітної платні. І на пенсію це впливає залежно від категорії працівника культури. Але якщо ці присвоєння скасовують, то треба придумати механізм на державному рівні для відповідного соціального забезпечення акторів та артистів в Україні."


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини шоу-бізнесу | Переглядів: 1275 | Додав: adminA | Теги: Рибака, звання народних і заслужених артист, львівські депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]