Чт, 2024-03-28, 19:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:17
Річниця блокади: на адмінкордоні з Кримом пройшла хода. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

На адміністративному кордоні з анексованим Кримом, поблизу пункту пропуску "Чонгар" 24 вересня відбулися заходи, присвячені річниці акції з цивільної блокади Криму.

Учасники акції з прапорами України та кримських татар підійшли до адмінкордону, повідомляє "Крим.Реалії". Згідно з повідомленням, очолювали ходу лідер акції Ленур Іслямов і глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Як повідомляє Радіо Свобода, близько 500 активістів і волонтерів, які підтримали блокаду, брали участь в автопробігу з Генічеська до пункту пропуску "Чонгар".

Як повідомляє агентство "Анадолу", Чубаров під час акції на адмінкордоні звернувся до кримчан: він підійшов впритул до лінії розмежування і заявив, що звільнення Криму - справа часу.

За словами лідера Меджлісу, Крим був, є і залишається Україною. При цьому Чубаров назвав незаконною окупацію, а тих, хто її підтримав - злочинцями, які будуть покарані після деокупації.

Також він висловив слова підтримки тим жителям Криму, на яких зараз тисне російська окупаційна влада.

У Генічеському районі Херсонської області в річницю громадянської акції з блокади Криму, планують провести серію заходів.

Раніше прес-служба Державної прикордонної служби України повідомляла про тимчасове припинення руху транспорту через пункт "Чонгар" у зв'язку запланованою активістами ходою до адмінкордону з тимчасово окупованою територією півострова.

Як повідомив Чубаров, рух автомобілів через КПВВ "Чонгар" відновлено, передає УНІАН.

"Учасники акції зараз в таборі, де проходить урочистий обід. Автомобілі вже пустили", - сказав він.

Нагадаємо, 20 вересня 2015 року з ініціативи кримських татар почалася "товарна блокада" Криму. Близько 9:00 ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що вели до Криму до Криму, в Генічеському та Чаплинському районах Херсонської області.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації.

23 листопада 2015 року Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

24 листопада Державна прикордонна служба України повністю перекрила вантажне сполучення з Кримом.

З 30 грудня 2015 року в Крим не подають електроенергію з материкової України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: хода, річниця блокади, адмінкордон, Кримо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]