Ср, 2024-04-24, 02:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:42
Річницю студентського повстання відзначали в Греції: арештовано 30 осіб
Інші останні Новини світу
Если вам нужны качественные бронедвери, то напоминаем, что металлические двери в Киеве лучше и выгоднее всего покупать на сайте pro-dveri.com.ua.

На Заході Греції багатотисячна демонстрація переросла в погроми. Понад 30 осіб було затримано в результаті безладів, які відбулися в ніч на неділю в грецьких містах Салоніки і Патрі, повідомляє РИА "Новости".

По всій Греції в суботу відзначали 39-у річницю студентського повстання в Політехнічному університеті Афін, жорстоко пригніченого хунтою "чорних полковників", що правила в Греції.

У Салоніках після багатотисячної демонстрації групи анархістів почали закидати поліцію пляшками із запальною сумішшю і громити територію міжнародної виставки в Салоніках.

Переслідуючи анархістів, поліцейські застосовували сльозоточивий газ. Зрештою поліція вторглася на територію університету Салонік, де ховалися анархісти. Було затримано 23 людини.

У Патрах на заході Греції групи молоді в масках підпалили відділення банку і декілька автомобілів.

Поліція масово застосовувала сльозоточивий газ, що викликало протести мирних демонстрантів, що відзначали річницю студентського бунту. З числа тих, що брали участь в безладах було затримано 10 осіб.

У Афінах багатотисячна хода пройшла без інцидентів. Протестуючі за традицією пройшли маршем до посольства США, яких в Греції звинувачують в підтримці хунти 40 років тому.

Після цього демонстрація комуністів, переконавши поліцію зняти заслони на дорогах, пройшла до посольства Ізраїлю, щоб виразити протест проти тієї, що проходить в секторі Газа військової операції. Порядок в Афінах забезпечували декілька тисяч поліцейських.

Відзначимо, днями в Салоніках більше 250 осіб брали участь в протестах проти політики строгої економії, приурочених до німецько-грецької конференції. Мітингуючі вилили каву на німецького консула і вступили в бійку з поліцією.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1154 | Додав: adminA | Теги: Греції, річницю студентського повстання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]