Ср, 2024-04-24, 23:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Річний план співпраці з НАТО Яценюк передав президенту й оцінив шанси на членство
Інші останні Офіційні новини

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що уряд затвердив і передав на підпис президенту щорічний цільовий план співробітництва Україна-НАТО. Про це він заявив 29 грудня під час прес-конференції за підсумками 2015 року, передає УНІАН.

"Цільовий річний план (співпраці Україна-НАТО) уряд затвердив і передав на підпис президенту України, що є ще однією "дорожньою картою" до того, як Україну зробити фактичним членом Альянсу", - сказав він.

"Чи може Україна стати членом НАТО? Звичайно, може", - сказав прем'єр.

За словами Яценюка, це геополітична перспектива України.

"Але що для цього треба зробити? Перед юридичним членством в НАТО нам необхідно зробити фактичне членство в Альянсі - це повна відповідність стандартів українських ЗС до стандартів НАТО... Це найкоротший шлях до членства України в Альянсі", - сказав він.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 року під час засідання Україна – НАТО у Брюсселі український уряд повідомив представників Альянсу про те, що Київ відмовляється від політики позаблоковості.

23 грудня того ж року Верховна Рада скасувала позаблоковий статус країни.

22 вересня 2015 року відбулося історичне засідання Ради нацбезпеки України за участю генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, на якому президент України Петро Порошенко заявив, що євроатлантичний вибір отримує "надзвичайно важливу зростаючу підтримку в українському суспільстві".

"Два роки тому курс на євроатлантичну інтеграцію підтримували 16% українців. Рік тому ця цифра стрімко наближалася до 50%. Зараз кількість українців, які підтримують євроатлантичну інтеграцію, вже перевищує 60%", - заявив Порошенко.

"Коли ми створимо всі умови через реформування країни для відповідності України критеріям членства в НАТО, мною буде ухвалене рішення про проведення всенародного референдуму, і таким чином буде зафіксована воля українського народу", - сказав президент.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: шанси, річний план співпраці, Яценюк, членство, президент, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]