Пт, 2024-03-29, 01:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
Рік умовно через черепах отримала у Болгарії невістка скандального циганського барона
Інші останні Новини світу

У Болгарії невістці циганського барона Кирила Рашкова, 34-річній Софії Христовій, призначили покарання у вигляді року в'язниці умовно за незаконне зберігання черепах, занесених до Червоної книги. Про це повідомляє РАПСИ з посиланням на болгарську онлайн-газету Dnes.

На слід черепах правоохоронні органи вийшли таким чином. Наприкінці вересня в Болгарії відбулися зіткнення місцевих циган і громадян країни болгарської національності, які переросли в антициганські погроми. Приводом стало вбивство 19-річного Ангела Петрова в селі Катуніца під Пловдиві. (Увечері 23 вересня болгарина Петрова збив насмерть мікроавтобус, яким керував підручний циганського лідера Кирила Рашкова, відомого також як "цар Кіро").

Після цього в будинках і будівлях, які належать родичам Рашкова, пройшла серія обшуків. Під час одного з них у Христової і були знайдені 63 види рідкісних черепах, які вона утримувала в порушення низки болгарських і міжнародних законів про охорону тварин.

Жінка визнала провину і сприяла працівникам правоохоронних органів під час слідчих заходів.

Суд засудив Христову до умовного ув'язнення строком на один рік з випробувальним терміном у три роки і штрафу в 5 тисяч левів (більше 2,5 тисячі євро). Черепах суд постановив передати болгарській державі. Тварин планується перевезти в спеціальний центр для рідкісних черепах, розташований в болгарському селі Баня.

На даний момент сам барон Рашків перебуває під вартою. Його підозрюють у погрозі вбивством жителям Катуніци Іване Петрової і Веселіну Христову, а також в ухиленні від сплати податків.

Онук циганського барона Кирила Рашкова, що має те ж саме ім'я та прізвище, також здався владі після того, як його оголосили в загальнонаціональний розшук.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: 63 види черепах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]