Чт, 2024-03-28, 16:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:09
Рік Змії зустрічають у Китаї
Інші останні Новини світу У ніч на 10 лютого жителі Китаю зустрінуть настання року Змії.

Свято Весни, яке є головним торжеством року й знаменує початок нового року за місячним календарем, відзначають не тільки в Китаї, але й в обох Кореях, В'єтнамі, Індонезії, Малайзії, Сінгапурі, Таїланді, Філіппінах, і інших країнах світу, передає РИА "Новости".

Два тижні урочистостей, кожен день з яких відзначений у місячному календарі своїм маленьким святом, китайці багато їдять, витрачають зароблені за рік заощадження, гуляють на храмових ярмарках.

Офіційні вихідні триватимуть тиждень, до 16 лютого, але традиційне свято продовжиться ще сім днів до свята "Юаньсяоцзе", яке цього року випадає на 24 лютого.

Головними атрибутами новорічного свята в Китаї незмінно є червоний колір, пельмені або галушки на столі, відвідування рідного дому й феєрверки.

Щоб провести це свято у колі сім'ї, в рідні села й міста повертаються мільйони людей, які працюють або живуть далеко від дому. За офіційними прогнозами, по Китаю за час свята відбудеться 3,4 мільярда поїздок. Ця цифра оновлюється з року в рік і незмінно зростає, навіть незважаючи на те, що сучасні міські пари все частіше відмовляються від поїздки до батьків.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: рік змії, Китаї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]