Чт, 2024-04-18, 03:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Рішення передати землі за межами сіл у власність громад в ОТГ прокоментували
Інші останні Економічні новини

Розпорядження Кабінету Міністрів України «Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» унеможливить рейдерські захоплення. Про це заявив голова Новокалинівської ОТГ Богдан Юзв’як, повідомили у Офісі реформ у Львівському РВ АМУ.

«Це буде стимулювати землекористувачів до ефективного використання землі та своєчасної сплати податків. І в разі несплати ОТГ буде ставити питання перед Держгеокадастром про розірвання договорів з недобросовісними землекористувачами чи орендарями», — зазначив голова Новокалинівської ОТГ.

За його словами, також  ОТГ зможе розробляти генеральні плани всієї території громади, а не лише окремих населених пунктів. Та позитивно вплине на економічний розвиток ОТГ.

«Є землі за межами населеного пункту, які на сьогоднішній день не використовуються, і ми не можемо ними розпоряджатися. Тобто ми не можемо виставити їх під якусь інвестиційну або промислову площадку чи розвиток альтернативної енергетики.  Оскільки промислова зона має бути віддалена від населених пунктів, то ми не могли планувати розвиток територій і пропонувати їх інвестору. У нас є трудові ресурси, але немає промислових площадок. Я думаю, що тепер це питання буде знято, і інвестор піде на співпрацю з громадами», — підкреслив Богдан Юзв’як.

Він також висловив переконання, що після розпорядження Кабміну Верховна Рада не продовжуватиме блокування законопроекту про передачу ОТГ земель за межами населеного пункту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 705 | Додав: adminA | Теги: власність громад, ОТГ, землі за межами сіл | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]