Сб, 2024-04-20, 05:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
Рішення про фінансування партій з бюджету - історичне. Кожен українець платитиме по 80 копійок - Найєм
Інші останні Політичні новини

Ухвалений у другому читанні закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії політичній корупції" - це історичне рішення Верховної Ради України. Про це написав народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм на сторінці у Facebook.

"Це перший по-справжньому історичний закон, проголосований поточним скликанням парламенту: Верховна Рада ухвалила закон про державне фінансування політичних партій. Думаю, багато з тих, хто сьогодні натиснув зелену кнопку за цей закон, навіть не підозрюють, який інструмент вони віддали в руки суспільства, традиційно сподіваючись, що і цей закон виконуватися не буде. Насправді, це молот і скальпель, вміле використання яких може вирізати серцевину політичної корупції - скуповування олігархами політиків і партій, в роздріб і оптом", - пише він.

На його думку, ухвалений закон в майбутньому може стати опорою для політиків, які не хочуть зв'язувати себе капіталом олігархічних кланів, з чим вимушено зіткнулося нинішнє постмайданне покоління політиків і активістів.

"І ще. Нас часто критикують за похід у політику. До цього дійсно можна по-різному ставитися. Але факт залишається фактом: якби рік тому ми не пішли цим шляхом, сьогоднішній закон про державне фінансування політичних партій і далі залишався би мрією. У тому числі мрією тих, хто нас критикував", - написав Найєм.

8 жовтня Верховна Рада у другому читанні і в цілому проголосувала за законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії політичній корупції", яким передбачається фінансування політичних партій з державного бюджету.

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко розповів "Гордону", що кожен українець сплачуватиме на фінансування партій 80 копійок на місяць. Право на отримання державного фінансування матимуть партії, які за результатами останніх виборів народних депутатів України подолали 5%-й бар'єр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: фінансування партій з бюджету, Рішення, Найєм, українець, 80 копійок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]