Чт, 2024-04-25, 22:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:17
Рішення про надання Греції другого траншу фінансової допомоги Єврогрупа ухвалила
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністри фінансів країн єврозони - Єврогрупа - ухвалили політичне рішення запустити програму надання Греції другого траншу фінансової допомоги. Йдеться про надання республіці 130 млрд євро для подолання боргової кризи, передає "РБК-Україна" з посиланням на Reuters.

Раніше "трійка" кредиторів (Міжнародний валютний фонд, Європейський центральний банк і Євросоюз) висувала умови, що відкриє Афінам доступ до зазначених засобів, тільки після того як уряд республіки завершить обмін державних облігацій, що є на руках у представників приватного сектора. Вдень 12 березня міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос відзвітував про те, що його відомство завершило обмін облігацій загальним номіналом 177,25 млрд євро, випущених у рамках грецького права.

"Окремі технічні деталі цієї програми ще належить уточнити в п'ятницю (16 березня)", - зазначив голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер. Крім того, він підтвердив, що фінансові органи ЄС переглянули прогноз за обсягом грецького боргу до 2020 р. і знизили його рівень до 116% національного ВВП.

Основною надією на скорочення обсягу державного боргу є продовження участі приватного сектора в його реструктуризації. Раніше експерти вважали, що до 2020 р. рівень держборгу не опуститься нижче ніж 121,5-120% ВВП.

"Рівень грецького боргу може скоротитися значно нижче 120%, все залежить від обсягу угод по грецьких облігаціях і облігаціях, випущених в рамках іноземного права", - повідомило джерело.

Нагадаємо, 21 лютого міністри фінансів країн ЄС домовилися надати другий кредитний транш Греції. Основною умовою надання Греції другого пакета фінансової допомоги є досягнення в 2012 р. обсягу боргу, що не перевищує 121% ВВП. Обсяг кредитного траншу становитиме 130 млрд євро. Перший пакет фінансової допомоги в розмірі 110 млрд євро був наданий Греції в травні 2011 р.

В обмін на новий транш від зовнішніх кредиторів Греція погодилася здійснити план економії, що передбачає зниження мінімальної оплати праці на 22%, скорочення бюджетних робочих місць на 150 тис і зменшення пенсій. Крім того, у вимоги ЄС входить скорочення видатків на додаткові 325 млн євро, а також "докази того, що Греція буде проводити реформи", перш ніж фінансову допомогу буде надано.

Наступною метою роботи Єврогрупи стане розв'язання економічних проблем Іспанії, зокрема, необхідно вжити заходів з приведення бюджетних показників до нормам Нового бюджетного пакту, а також вжити заходів щодо скорочення безробіття.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: надання Греції другого траншу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]