Пт, 2024-03-29, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Рішення про оголошення 7-ї хвилі мобілізації залежатиме від ситуації на фронті - Порошенко
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко заявив, що проведення чергової хвилі мобілізації буде залежати від ситуації на сході країни.

Про це він заявив у своєму виступі під час акції "Перша хвилина миру" в Музеї історії України у Другій світовій війні, опублікованому на сайті президента.

"Єдине, що поки не можу пообіцяти, що мобілізації в цьому році взагалі не буде. Її перспективи і масштаби залежать не тільки від наших планів, але і від обстановки на фронті", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що на сьогоднішній день мінімальна зарплата військовослужбовця становить 7 тисяч гривень, що істотно збільшило кількість бажаючих піти на контрактну службу в армію.

"Впродовж квітня-березня демобілізували майже всіх, кого призвали минулого року під час четвертої хвилі мобілізації", - сказав Порошенко.

За словами президента, поки не оголошена 7-а хвиля мобілізації, і рішення про оголошення нової хвилі мобілізації буде залежати від ситуації на фронті.

Також Порошенко повторив, що Україна робить ставку на політико-дипломатичний шлях повернення окупованих територій під український суверенітет.

"Як Верховний головнокомандувач повинен брати до уваги всю сукупність факторів: військових, міжнародних, економічних, інших. І тому ми робимо ставку на політико-дипломатичний спосіб повернення тимчасово окупованих територій під суверенітет України", - зсказал Порошенко.

Він зазначив, що Україна майже п'яту частину держбюджету витрачає на оборону і безпеку, а за два роки вдалося створити армію, якою повинен пишатися кожен українець.

"ВСУ, звільнивши більшу частину Донбасу, надійно тримають оборону на лінії зіткнення. Ми виконуємо Мінські угоди, але наші воїни отримують, коли це необхідно, наказ відкривати вогонь у відповідь. Словом, дають відсіч провокаціям ворога", - сказав Порошенко.

Президент запевнив, що українські дипломати докладають максимум зусиль для продовження санкцій проти РФ, введених ЄС, США, іншими країнами.

"Час від часу в деяких європейських країнах звучать голоси про неефективність санкцій. Що ж, якщо вони комусь здаються неефективними, то їх слід не знімати або пом'якшувати, а навпаки, продовжувати і посилювати", - сказав президент.

За словами Порошенка, для будь-яких кроків щодо політичного врегулювання необхідний прогрес в питанні безпеки. Зокрема, за його словами, мова йде про встановлення режиму припинення вогню, виведення російських військ і техніки, доступ ОБСЄ до окупованих територій і відновлення українського контролю над кордоном.

"І тільки потім можемо говорити про те, що можемо проводити місцеві вибори, і тільки в повній відповідності з українським законодавством, і тільки в повній відповідності з критеріями та стандартами ОБСЄ", - сказав президент.

Порошенко в черговий раз підкреслив, що Україна діє правильно в цій ситуації, і немає альтернативи Мінським угодам.

"Доказом є мирне небо над більшою частиною території України, потужна світова солідарність з Україною, санкції, які введені за невиконання Мінських угод. І те, що ворог зараз заблокований на далеких східних рубежах - це теж ефективність Мінських угод", - сказав він.

Порошенко додав, що його метою є повернути політико-дипломатичним шляхом Україні весь Донбас і Крим.

Нагадаємо, 8-9 травня в Києві проходять меморіальні й урочисті заходи в рамках святкування Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 717 | Додав: adminA | Теги: фронт, 7-а хвиля мобілізації, Порошенко, ситуація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]