Пт, 2024-04-19, 14:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:54
Рішення РНБО про посилення боротьби зі злочинністю запровадив Порошенко
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким запровадив рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 травня 2015 року "Про заходи щодо посилення боротьби зі злочинністю в Україні". Про це повідомляє прес-служба президента.

Своїм рішенням РНБО визнала за необхідне активізувати боротьбу зі злочинністю, пов'язану, насамперед, з бандитизмом, діяльністю незаконних збройних формувань, незаконним обігом вогнепальної зброї та інших засобів ураження, бойових припасів, вибухових речовин, та посилити координацію заходів у цій сфері.

РНБО доручила Міністерству внутрішніх справ разом із Службою безпеки України, Адміністрацією Державної прикордонної служби та Військовою службою правопорядку у Збройних Силах невідкладно вжити додаткових заходів щодо зниження рівня злочинності в державі, а також з виявлення та ліквідації каналів контрабанди, незаконного переміщення територією України вогнепальної зброї, інших засобів ураження, вибухових речовин і по припиненню проявів бандитизму. Також мають бути невідкладно прийняті додаткові заходи щодо посилення контролю на об'єктах, де зосереджено зазначену зброю і вибухові речовини.

РНБО також доручив МВС разом з СБУ вжити вичерпних заходів щодо забезпечення якісного попереднього розслідування і передачі до суду наявних кримінальних проваджень у справах про бандитизм, щодо злочинів, здійснених організованими групами або злочинними організаціями, а також активізувати роботу з отримання упереджувальної оперативної інформації про наміри та підготовці до контрабанди вогнепальної зброї, інших засобів ураження, бойових припасів, вибухових речовин.

Крім того, МВС має вжити заходів, спрямованих на підвищення ефективності патрульно-постової служби, зокрема, щодо підготовки її працівників з урахуванням досвіду держав - членів Європейського Союзу і США, і їх відповідної екіпіровки, а також створити єдиний загальнодержавний облік стрілецької зброї і забезпечити територіальні підрозділи названого Центру автоматизованими балістичними ідентифікаційними системами.

Також РНБО доручила Кабінету міністрів разом з СБУ розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо посилення можливостей і координації діяльності правоохоронних органів щодо протидії незаконним збройним формуванням, щодо посилення боротьби з терористично-диверсійної і сепаратистської діяльністю і створенню ефективних механізмів її виявлення і припинення; по нормуванню порядку використання зброї, в тому числі для захисту від посягань на життя і здоров'я людини, її житло і власність.

Нагадаємо, 6 травня РНБО схвалила Стратегію нацбезпеки України до 2020 року, яка є основним документом держави у сфері оборонного планування. Стратегія розрахована на реалізацію до 2020 року пріоритетів політики національної безпеки, а також реформ, передбачених Угодою про асоціацію між Україною і ЄС, та Стратегією сталого розвитку "Україна-2020". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 863 | Додав: adminA | Теги: рішення РНБО, Порошенко, боротьба зі злочинністю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]