Пт, 2024-03-29, 15:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Рішення у справі екс-командира боснійських сербів Ратко Младича оголосять у Гаазі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Трибунал ООН з військових злочинів в колишній Югославії 22 листопада оголосить остаточний вердикт у справі колишнього генерала боснійських сербів Ратко Младіча, якого звинувачують у геноциді і вбивства 8 тисяч мусульман у Сребрениці.

Про це повідомляє Reuters.

Прокурори вимагають довічного вироку для 74-річного Младіча, котрий був командиром сербської армії у війні в Боснії в 1992-95 роках, а також обвинувачений у вчиненні злочинів проти людяності під час облоги Сараєво, в результаті якої 11 000 мирних жителів загинули від обстрілів та снайперського вогню.

Младичу загалом висунули 11 звинувачень, він заявив про свою невиновність за всіма пунктами. Очікується, що він буде оскаржувати рішення, якщо його засудять.

Адвокати Младіча стверджували, що його відповідальність за вбивство та етнічну чистку мирних жителів сербськими силами ніколи не була доведена, і він не повинен отримати більше 15 років ув’язнення.

Арешт Младіча був однією з передумов для вступу Сербії в Євросоюз. Його заарештували у 2011 році в Сербії, а потім екстрадували до Гааги. Суд по його справі почався у травні 2012 року.

Нагадаємо, колишній лідер боснійських сербів Радован Караджич у 2016 році засуджений до 40 років ув'язнення за геноцид у Боснії.
 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 659 | Додав: adminA | Теги: справа екс-командира боснійських се, гаага | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]