Вт, 2024-04-16, 21:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:45
Рівне до масштабної катастрофи привели викрадачі металу. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Рівне на межі техногенної катастрофи. Злодії розпиляли та викрали елементи електроопор, які постачають струм до обласного центру та хімічного гіганта регіону "Рівнеазоту".

Тепер дві тридцятиметрові стійки можуть упасти. Крім перебою з електропостачанням, під загрозою опинилась і залізниця, повідомляє ТСН.
Те, що ці дві опори не впали, енергетики називають дивом. Із них зловмисники зрізали десять кріплень. Якби крадіжку вчасно не помітили, біди було не минути, кажуть фахівці.
"Коли падає електроопора лінії 110 кіловольтів, ми призупиняємо електропостачання центральної частини міста Рівне, а також трьох районів області. При падінні цієї опори, яка вже втратила свою стійкість через викрадені кутники проводи падають на контактну мережу залізної дороги, яка є поряд з нами", - повідомив керівник служби високовольтних ліній "Рівнеобленерго" Василь Корзюк.
На кріпленнях зловмисники заробили близько чотирьох тисяч гривень - підрахували енергетики.
Натомість збитки енергетиків сягнули одинадцяти тисяч гривень. Але кажуть, це дрібниці порівняно з небезпекою від такої крадіжки.
"Може виникнути на "Азоті" техногенна катастрофа",- наголосив Корзюк.
У міліції вже порушили кримінальну справу. За це злодійство зловмисники можуть три роки провести за ґратами. Утім, їх правоохоронці ще шукають. На трасі перевіряють увесь підозрілий вантаж.
Щоби зловмисники не розібрали решту частин опори - її постійно охороняють. Нові кріплення встановлюватимуть за два тижні. А доти, енергетики сподіваються, що погода не зміниться і опора таки встоїть.
Схожа ситуація трапилася минулого місяця. Невідомі розібрали у Великобілозерському районі Запорізької області металеву опору магістральної лінії електропередач Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), що призвело до її падіння і зниження потужності атомної станції на 40 МВт.
Троє людей, які знеструмили один енергоблок на Запорізькій атомній електростанції, вже затримані й перебувають під вартою. Через них Україна з 1 лютого починає імпортувати електроенергію з Росії, одночасно припиняючи її експорт до Бєларусі і Молдови.
Раніше черговий український безробітний застосував незвичайну фантазію, щоб "заробити" хоч невеликі гроші. У місті Щастя (Луганська область) правоохоронці затримали 24-річного хлопця, який за ніч викрав декілька люків з каналізаційних, щоб заробити 210 грн.
Зазначимо, що українські безробітні вирізняються незвичайною вигадкою і витривалістю в тому, що стосується крадіжки.
Наприклад, в 2010 році на Харківщині злодії викопали 13 км труб каналізації виправної колонії. На Львівщині злодій за місяць вирив із землі 600 метрів телефонного кабелю, причому рив по ночах під снігом і дощем.
А в Криму якось злодій спробував вкрасти дріт з ліній електропередач - за що і поплатився життям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1221 | Додав: nowyny | Теги: Рівне, викрадачі металу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]