Пт, 2024-03-29, 10:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:26
Різке падіння довіри громадян України до ЗМІ фіксують експерти
Інші останні Телевізійні новини

Українські експерти фіксують падіння довіри громадян України до засобів масової інформації приблизно в півтора рази за минулий рік, повідомляє interfax.com.ua

"Сьогодні зафіксовано моніторингом "Українське суспільство" та Інститутом соціології НАН України різке падіння довіри до ЗМІ", - заявила завідувачка відділом соціології, культури і масової комунікації Інституту соціології НАН України Наталя Костенко на презентації моніторингу теленовин за останній тиждень вересня 2014 року в четвер у Києві .

При цьому вона зазначила, що ЗМІ є єдиним суспільним інститутом, до якого впала довіра.

За словами Н.Костенко, якщо минулого року 37% довіряли мас-медіа та 29% не довіряли, то в цьому році ситуація зворотна - лише 25% довіряють ЗМІ, а 47% не довіряють. При цьому в поточному році відзначається сувора регіональна диференціація рівня недовіри: від 27% на заході країни до 68% - на Донбасі.

Н.Костенко також зазначила, що такий моніторинг Інститут соціології здійснює з 1994 року, і "за весь час спостереження вперше зафіксована така ситуація, коли рівень недовіри перевищує рівень довіри до медіа".

Водночас, як свідчать результати опитування, проведеного Інститутом соціології НАН України, ЗМІ загалом або переважно довіряє 25% українців і не довіряє - 45% дорослого населення. У 2013 році показники були 37% і 29% відповідно (без урахування жителів Криму).

Крім того, соціологи фіксують регіональну відмінність у рівні довіри до медіа: на заході країни ЗМІ не довіряють 24% респондентів, у центрі - 39%, на півдні - 50%, на сході - 57%, на Донбасі - 68% респондентів.

Дослідження було проведено в липні - серпні 2014 року. Опитано було 1800 жителів усіх регіонів України (крім Криму). Похибка вибірки становить 2,5%.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: падіння довіри громадян України, експерти, ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]