Чт, 2024-04-18, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:39
Різке падіння виробництва пшениці в Росії, Казахстані та Україні прогнозують в ООН
Інші останні Економічні новини
У 2012 році виробництво пшениці в Росії, Казахстані та Україні знизиться. Про це повідомляється в новому прогнозі Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй (ФАО), передає Центр новин ООН.

За даними центру, виробництво пшениці в Росії у 2012 році знизиться на 29% у порівнянні з 2011 роком - до 40 мільйона тонн.

Автори прогнозу вважають, що виробництво пшениці також різко впаде в Казахстані та Україні: на 47% і на 37% відповідно. Виробництво пшениці в США зросте на 13,5% і досягне 61,7 мільйона тонн. Рекордні врожаї пшениці очікуються також в Індії та Китаї.

В цілому, в 2012 році світове виробництво пшениці становитиме 663 млн тонн. Це на 15 мільйонів тонн або на 2% нижче в порівнянні з попереднім прогнозом в липні.

На початку серпня у Світовому банку заявляли, що посуха в Україні, США, Росії та Казахстані та безперервні дощі в багатьох країнах Європи призведуть до зростання цін на харчові продукти. Експерти банку зазначають, що різкі коливання продовольчих цін призводять до непередбачуваності на ринку і серйозних ризиків, пов'язаних з продовольчою безпекою.

На цьому тижні, продовольча і сільськогосподарська організація об'єднаних націй (ФАО), Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку (ІФАД) і Всесвітня продовольча програма (ВПП) зі світових продовольчих цін закликали до термінових скоординованих дій для запобігання повторенню всесвітньої продовольчої кризи.

"Поточна ситуація на світових продовольчих ринках, яка характеризується різким стрибком цін на кукурудзу, пшеницю і соєві боби, породила побоювання з приводу повторення всесвітньої продовольчої кризи 2007-2008 рр. Проте швидкі скоординовані міжнародні дії можуть їй запобігти. Нам слід діяти негайно, щоб не дозволити цим ціновим потрясінням перерости у катастрофу і завдати збитку десяткам мільйонів людей у найближчі місяці", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, світові ціни на зерно (пшениця, кукурудза, соєві боби, рис, ячмінь, сорго, рапс) в липні досягли нового історичного рекорду, сказано в матеріалах Міжнародної ради із зерна.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1043 | Додав: adminA | Теги: падіння, Казахстані та Україні, ООН, пшениці в Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]