Вт, 2024-04-16, 18:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:26
Рятувальники посилено борються зі сніговою стихією
Інші останні Прогноз погоди

В Україні через негоду залишаються без електропостачання 12 населених пунктів. Як передає УНІАН, про це повідомив сьогодні, 11 січня, на брифінгу заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій Володимир Демчук.

"У період погіршення погодних умов з 8 по 10 січня на території держави спостерігалось відключення від електропостачання 135 населених пунктів у Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Херсонській і Черкаській областях", - сказав Демчук.

На сьогодні, за його словами, вже відновлено електропостачання 123 населених пунктів.

"Залишається і проводяться роботи з відновлення 12 населених пунктів у Дніпропетровській, Кіровоградській та Одеській області", - уточнив представник ДСНС.

З початку року пунктами обігріву скористалися близько 36 тис. осіб, повідомив Демчук. За його словами, з метою запобігання випадків переохолодження та обмороження людей в період похолодання в Україні було розгорнуто близько 3 тис. 300 пунктів обігріву.

"Надано допомогу близько 36 тис. громадян", - сказав Демчук.

У зазначених пунктах цілодобово чергують представники місцевих органів влади, Товариства Червоного Хреста та рятувальники. До цих пунктів обігріву можна звернутися в будь-який час.

ДСНС проводить серед громадян роз`яснювальну роботу щодо пунктів обігріву.

Рятувальники з початку року звільнили зі снігових заметів понад 220 транспортних засобів, сказав Демчук. Представник ДСНС розповів, що для недопущення виникнення заторів вводилися обмеження руху автомобільного транспорту на дорогах загального користування у Запорізькій, Кіровоградській, Одеській і Полтавській областях.

Зокрема, для евакуації транспортних засобів із снігових заметів було організовано чергування автомобілів підвищеної прохідності.

"Із снігових заметів рятувальниками було вивільнено понад 220 транспортних засобів і надано допомогу понад 400 особам", - сказав Демчук.

Раніше синоптики розповіли, коли з України підуть люті морози.

В Україні найближчими днями очікується сира вітряна погода

Найближчої доби, 12 січня, із Західної Європи на територію України переміститься тепла і волога повітряна маса атлантичного походження, очікується підвищення температури, опади і посилення вітру до штормових значень, повідомляє Укргідрометцентр.

У східних областях і на півночі Лівобережжя очікується сніг із переходом у дощ, місцями ожеледь і налипання мокрого снігу, на іншій території - опади переважно у вигляді дощу, вночі в Карпатах, на Закарпатті сильні дощі, тільки в південній частині вночі без істотних опадів. На дорогах країни, окрім крайнього півдня, ожеледиця, в південних і центральних областях вночі і уранці місцями туман.

Вітер південний, південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 30-35 м/с, вдень місцями в Приазов'ї 25 м/с. Температура вночі від 2 морозу до 3 тепла, в Чернігівській, Сумській, Харківській, Полтавській і Луганській областях 3-8 морозу; вдень 1-6 тепла, в південній частині 7-12 градусів.

У Києві очікуються опади переважно у вигляді дощу. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі очікується на рівні близько 0, вдень 2-4 тепла.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії, в Києві за увесь період метеорологічних спостережень 12 січня найвища температура була зафіксована на позначці 9,2 градуса тепла в 2005 році, а найнижча - на позначці 26,9 градуса морозу в 1950 році.

У середу, 13 січня, в західних і північних областях України місцями пройде невеликий дощ із переходом у сніг, вночі на сході, в Криму і Приазов'ї помірний дощ; на іншій території без опадів. На дорогах, окрім півдня, ожеледиця.

Вітер очікується південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, у Карпатах місцями пориви 15-20 м/с, на високогір'ї 25-30 м/с. Температура повітря протягом доби - від 2 морозу до 3 тепла, на Прикарпатті і Закарпатті вдень до 6 тепла; у південній частині вночі близько 0, вдень 5-10 тепла.

У Києві - місцями невеликий дощ із переходом у сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі близько 0, вдень 1-3 тепла.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: снігова стихія, рятувальники, боротьба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]