Пт, 2024-03-29, 16:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:07
РНБО: окупанти намагаються поновити активні бої. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Впродовж минулої доби скоєно один із найінтенсивніших обстрілів території України з моменту підписання Мінських угод. Вогонь по позиціях сил АТО вівся з використанням заборонених потужних 152-мм артилерійських систем. Вісім українських військовослужбовців загинуло, шістнадцять зазнали поранень. Про це сьогодні, 15 липня, повідомляє прес-служба Ради національної безпеки й оборони України.

Спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив на брифінгу, що за минулу добу бойовики провели 100 обстрілів. За його словами, 5 з 8 бійців загинули в Станично-Луганському районі, коли перевіряли мінні укріплення.

Як зазначають у РНБО, останнім часом відбувається активізація спроб проникнення на територію України терористичних та диверсійно-розвідувальних груп, ворог активізував агентурну мережу та агентів впливу з метою підриву суспільно-політичної стабільності, сіяння панічних настроїв та підбурювання громадян до провокативних дій, зокрема спроб блокування переміщення підрозділів ЗСУ та Нацгвардії.

"Такі дії свідчать про чергову спробу Росії та її маріонеток повністю зруйнувати Мінські домовленості та відновити активні бойові дії, розпочавши наступ, як мінімум, по трьох важливих напрямках вздовж лінії зіткнення", - заявляють силовики.

Генеральний штаб Збройних Сил України відпрацьовує ефективні заходи протидії російській агресії. Створено оперативний штаб за участю керівників силових структур для організації протидії будь-яким провокаціям кремлівської агентури, забезпечення порядку в країні та безпеки громадян.

Як повідомив полковник Лисенко, на Луганському напрямку противник традиційно активізувався у другій половині дня, зокрема після заходу сонця. Так, бойовики провели вже традиційний вечірній обстріл Станиці Луганської з мінометів. В районі Новотошківського, що на Бахмутській трасі, противник провів 2 обстріли наших позицій з реактивних установок "Град-П". Одиночні провокації бойовиків, що супроводжувалися стріляниною зі стрілецької зброї та гранатометів траплялися у Щасті, Трьохізбенці, Кримському та Золотому.

На Донецькому напрямку ситуація все ще найскладніша – тут фіксується понад 80% фактів порушення режиму тиші з боку НЗФ.

Чотирма районами найбільшого напруження на цій ділянці фронту залишаються Світлодарська агломерація, північні околиці Горлівки, сел. Новгородське та західні околиці Донецька, причому всюди противник активно застосовує важке озброєння – великокаліберну артилерію і танки.

Зокрема, противник почав вести вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях вчора рано-вранці, згодом увівши в дію 152-мм гармати, ведучи вогонь з району Вуглегірська. Артилерійська канонада тривала практично цілий день. З другого боку Світлодарського водосховища під ворожим артилерійським і мінометним вогнем опинилися Майорськ, Миколаївка Друга та Ленінське. Внаслідок таких цинічних провокацій українські військові неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Не припиняються і ворожі обстріли наших позицій поблизу с. Новгородське, де розташована важлива залізнична станція і хімічний завод. Противник застосовував всі види наявного озброєння на цій ділянці – від стрілецької зброї до танків і ствольної артилерії, ведучи вогонь із Горлівки, що розташована всього за кілька кілометрів.

В районі Донецького аеропорту бойові дії тривають у цілодобовому режимі.

Минула доба позначилася активним застосуванням танків з боку НЗФ та роботою ворожих снайперів поблизу Красногорівки.

На південь від Донецька, в районі Оленівки, Докучаєвська, Волновахи, ворожих провокацій не зафіксовано.

На Маріупольському напрямку обстановка була відносно спокійною – зафіксовано лише три короткотривалих провокації із застосуванням стрілецької зброї. Це сталося у Миколаївці, Талаківці і Широкиному.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: окупанти, активні бої, РНБО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]